Snuffelmarkt

Hits: 22936

Snuffelmarkt

Vanaf 1975 is een groep lieden, aanvankelijk leden van de “Nieuwe Kerk” bezig met fondswerving voor verbetering van interieur en optimalisering van het Multi functionele gebruik van onze kerk. Eerst werd dat geregeld door de Fancy Fair Commissie met hun meerdere marktdagen  die landelijk bekendheid genoten. Helaas ging de Fancy Fair Commissie ter ziele waarop een aantal enthousiaste (toen nog 70 plussers) het stokje overnamen en via de loodsen aan de Wilhelminalaan (nog altijd dank aan de fam. Verbrugh), de loods aan de Pascalstraat van onze goedgezinde familie van Nieuwenhuizen, een gebouw aan de Van Maerlantlaan ,dat tot dan dienst had gedaan voor begeleid wonen, en via tussenkomst van dhr J. ter Steeg een paar jaar onze markt ruimte gaf en zich  nu al een tijdlang, door bemiddeling van de Gemeente Harderwijk, in de persoon van ex wethouder  Jeroen de Jong, in het pand van de ex basisschool “De Wijde Blik” kan ontplooien, inmiddels gerund door grotendeels 80 plus mannen. Wij mogen van de Gemeente 4 maal per maand onze deuren openen voor kooplustige en voor minder draagkrachtige gezinnen en instanties Wij zijn volledig afhankelijk van de aanvoer van spullen door veelal  gemeente-leden. Onze doelen liggen nog steeds binnen de kerken, zo hebben we behoorlijke reserves klaarliggen voor de RENOVATIE van de keuken in de oude pastorie van de Plantagekerk. Ook een mooie RUIME DOORGANG van en naar de kerk en de pastorie staat op ons verlanglijstje. Daarnaast hebben wij ook een 4tal zonnepanelen geschonken aan de Regenboog. Wat ons verbaasd is dar er vanuit de kerken, die hier regelrecht bij betrokken zijn, zo weinig respons en support is voor ons werk, WIJ ZIJN AFHANKELIJK VAN U en dat zouden wij graag zien veranderen want als er iets valt op te ruimen of aan te schaffen, denk dan in eerste instantie aan ons mooie werk. U bent iedere 1e en 3e Zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00u en iedere 2e en 4Woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00u van harte welkom. Iedere Dinsdagmorgen kunt u tussen 09.00 en 10.30u goed verkoopbare spullen aanleveren. Voor de goede orde “WIJ ZIJN GEEN ROMMELMARKT” maar een echte “Snuffelmarkt” met nog goed bruikbare spullen. Hopend op meer contact tekent, namens de PlusKlusgroep bestaande uit Grietje Hannema (kleding) Ap Koebrugge en Hans de Fluiter Sr (Coördinatoren Nuy Lieman, Leen  Klaassen, Joop van Heerde, Willem van Ooijen, Jan Eskes, Dik van Veenendaal, Piet Ammerlaan, Piet Schut en de oproepkrachten Age Wynia en Harry de Vries, Ap Koebrugge 

De Protestantse Gemeente houdt 4x maandelijks een Snuffelmarkt. Er is van alles te koop: meubels, huisraad, elektrische apparaten, curiosa, witgoed, kleding, speelgoed, tuinbenodigdheden enzovoorts (geen boeken). Elke maand nieuwe aanvoer!

  • we verkopen veel bruikbare huisraad e.d. door, een milieuaspect;
  • onze klanten zijn vooral minima, waaronder asielzoekers
  • het is een leuke activiteit waar zo’n 20 vrijwilligers wekelijks druk mee zijn
  • het levert nog aardig wat inkomsten op voor de kerk.

Adres: schoolgebouw De Wijde Blik aan de Fokko Kortlanglaan 181

Openingstijden Snuffelmarkt PGH t/m December 2022.
1 e en 3 e Zaterdagochtend van de maand van 09.00 tot 12.00u
2 e en 4 e Woensdagmiddag van de maand van 13.00 tot 16.00u
Elke dinsdagochtend van 09.00 tot 10.30u kunnen spullen
gebracht worden of eventueel opgehaald.

ZATERDAG WOENSDAG
8 Oktober 12 Oktober
22 Oktober 26 Oktober
5 November 9 November
19 November 23 November
3 December 7 December
17 December 21 December

Organisator is de ‘Plusklusgroep’ van onze gemeente. Deze mannen werken graag met hun handen. Zo verzorgen zij op verzoek huisontruimingen, bijvoorbeeld bij verhuizing naar of vanuit een verzorgingshuis. Goed verkoopbare spullen komen te koop op de Snuffelmarkt, overig huisraad wordt afgevoerd naar de milieustraat. De opbrengst van verhuizing en verkoop is geheel voor het werk van de Protestantse Gemeente.

Heeft u herbruikbare spullen of wilt u overleggen over ophalen of over een huisontruiming?

Contactpersonen Ap Koebrugge of Hans de Fluiter, tel. 06-53442209, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De PGH-PlusKlusgroep