PGH in beweging

Hits: 1413

PGHinbeweging

De Coronawinterslaap lijkt op zijn einde te lopen. Op kerkelijk erf hebben veel activiteiten stilgelegen. Toch bleef ook tijdens de pandemie de PGH in beweging. Graag brengen we een aantal ondersteunde activiteiten voor het voetlicht: Ds. Marissa van Meijl en Marieke Franken hebben met veel enthousiasme het project Kerk op Schoot op touw gezet. Hiermee worden 0-4 jarigen en hun (groot)ouders bereikt. Binnenkort start er ook de groep Kleuterkerk voor 4-7 jarigen .  Met dit project treedt de gemeente duidelijk naar buiten. Verder werd door Ds. David Kroeze in samenwerking met de Hervormde Gemeente het project Kliederkerk in de Regenboog opgezet. De kunstcommissie heeft met nieuwe materialen een aantal exposities in de Plantagekerk kunnen verzorgen. Er zijn nog meer wensen, maar die wachten tot na de verbouwing van de Plantagekerk. Een groep senioren bracht begeleid door vrijwilligers uit de gemeente een vakantieweek door in Mechelen (Limburg). Vervoer van en naar Megchelen werd gerealiseerd per touringcar. PGH in beweging droeg bij in de bekostiging hiervan. De week heeft fijne contacten opgeleverd en vraagt om een herhaling in 2022.

Aandacht voor muziek in de kerk was een vraag die bij PGHinbeweging veelvuldig binnen kwam. Door de trieste omstandigheid dat de pas aangestelde muziekcoach Jogchum Zijlstra plotseling kwam te overlijden kwam het muziekproject stil te liggen. De werkgroep die zich met muziek bezig houdt beraadt zich over hoe het project zal worden voortgezet. Muziek blijft een  belangrijk onderwerp binnen de PGH.

In dit artikel gaven wij een overzicht over wat PGHinBeweging heeft bereikt tot nu toe. Er zijn helaas goede projecten blijven liggen maar we hopen van harte dat die de komende maanden weer worden opgepakt. Ook is er alle gelegenheid om uw bestaande ideeën, maar ook vooral nieuwe initiatieven te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Verschillende gemeenteleden lieten al weten activiteiten te willen organiseren als de mogelijkheden er weer zijn. Wij houden u op de hoogte.

Tot slot: wij zoeken in onze commissie een jong en enthousiast persoon die met ons PGHinBeweging verder vorm wil geven.

Ton de Hoop
Jan van der Kolk
Bert Maarleveld.

KoS PGHinbeweging