Kunstcommissie Plantagekerk

Hits: 4470

Kunstcommissie zoekt kunstenaars (update 22-09-2022)

De Kunstcommissie van de Plantagekerk zoekt contact met creatieve gemeenteleden. We willen van begin januari tot Pasen een expositie samenstellen van werken die zijn gemaakt door de eigen kerkleden. We weten dat er onder ons diverse kunstenaars en andere creatievelingen schuilen. Sommigen hebben al eens geëxposeerd. Met de nieuwe expositie hopen we ook onbekend talent een kans te bieden. Daarom onze vraag: bent u – of kent u – een gemeentelid dat werk zou kunnen inbrengen, neem dan contact op met Elles Egelkraut, tel. 06 4100 7776.


Kunstcommissie Plantagekerk

De Plantagekerk heeft weer een kunstcommissie. De bedoeling is de komende jaren geregeld kleine exposities te organiseren tijdens de ‘groene periodes’ tussen de kerkelijke hoogtijperiodes door. In de hoogtijperiodes blijft er aandacht voor eigen kerkelijke kunstuitingen zoals de gequilte antependia en voor het bloemschikwerk aan de wanden rond Kerst en de 40-dagentijd. De wijkkerkenraden hebben met de nieuwe activiteit ingestemd. In de commissie zitten Annelies Middelkoop, Peter Kamphuis, Betsie Duenk en Ans van der Boom. 

Men denkt aan van religie-gerelateerde kunstuitingen en aan drie exposities per jaar. De commissie heeft zelf al enkele ideeën maar komt uiteraard heel graag in contact met mensen uit de eigen gemeente die iets hebben te exposeren of suggesties hebben. Het moet wel letterlijk en figuurlijk in de kerkzaal passen.

De exposities vormen tevens bijdragen aan het laagdrempeliger maken van de kerk en worden met de nodige publiciteit. omgeven. Ze zullen zijn te bekijken rond de kerkdiensten maar ook doordeweeks bij open activiteiten zoals de wekelijkse koffie-inloop op de donderdagmorgen.

Ans van der Boom, tel 06 20653116, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

   Historisch overzicht van iconen