Kerk op Schoot en Kleuterkerk

Hits: 1764

Kerk op schoot

Kerk op Schoot en Kleuterkerk

Hoera!! Het is weer tijd voor Kerk op Schoot en Kleuterkerk! Veel kinderen kijken er al weken naar uit en komend springend en dansend de kerk binnen.

Wat is Kerk op Schoot en Kleuterkerk?

Belevingsgerichte, vrolijke en interactieve vieringen voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is het doel van Kerk op Schoot en Kleuterkerk. Baby’s, peuters, kleuters, ouders en zelfs opa’s en oma’s, samen beleven we de verhalen op een manier waarbij we alle zintuigen gebruiken. We ruiken, proeven, zien, horen en voelen! Op je eigen mooie stoeltje of lekker bij papa of mama op schoot. We zingen vrolijke liedjes, begeleid door de gitaar, en we gaan spelenderwijs door het verhaal heen. Als een herder op zoek naar het verloren schaap, al dansend en wuivend Jezus begroeten met palmpaastakken, op de golven varend in de ark van Noach. Het kan allemaal bij Kerk op Schoot en Kleuterkerk!

Hoe ziet een viering van Kerk op Schoot en Kleuterkerk eruit?

We beginnen met z’n allen in de ontmoetingsruimte van de Plantagekerk. We eten en drinken iets lekkers en we kleuren alvast een mooie kleurplaat. Daarna gaan we naar de kerkzaal. We heten iedereen welkom met een vrolijk liedje ‘Hallo, hallo, hallo, welkom bij Kerk op Schoot! Hallo, hallo hallo, wie ben jij?’. Vervolgens splitsen we op. De kinderen van 0 tot en met 3 jaar blijven in de kerkzaal (Kerk op Schoot) en de kinderen van 4 t/m 6 jaar gaan naar het zoldertje. Zo gaan we op hun eigen niveau met de kinderen aan de slag. We sluiten gezamenlijk af in de ontmoetingsruimte met een leuke slotactiviteit.

Verder informatie: ds. Marissa van Meijl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.