Wilma Wolthuis Bijbelvertaalwerk

Hits: 6011

Voor de kerstgroet klik op foto
Wilma Ruth

Laatste nieuws van Wilma - april 2021

Bijbelvertaalwerk voor West Afrika

Opdragen KonabereNT

‘Wij allen horen hen
in onze eigen taal spreken
over Gods grote daden.’ Handelingen 2:11

Bijbelvertaalwerk

“Ik ben Wilma Wolthuis. Samen met mijn dochter Ruth (12 jaar) woon ik in West Afrika.  Al sinds 1996 werk ik met Wycliffe Bijbelvertalers in West- Afrika. Ik ondersteun als taalkundig consulent lokale Bijbelvertalers die in hun moedertaal werken. Ik geef les in Afrikaanse taalkunde, coördineer taalkundig werk, doe taalanalyse in K-taal en maak onder andere een woordenboek voor die taal.Deze taal was tot voor kort niet op schrift gesteld.Dit afgelopen jaar kwam het NT klaar in deze taal. ”
Wycliffe Bijbelvertalers
Wycliffe Nederland is onderdeel van Wycliffe Global Alliance, en heeft als doel dat ieder mens op deze wereld toegang krijgt tot de Bijbel, Gods Woord, in zijn eigen taal. Dit doet zij in samenwerking met verschillende partnerorganisaties, waaronder SIL International.

Wilma Ruth
Thuisfrontcomité (tfc)
In haar werk voor Wycliffe Bijbelvertalers wordt Wilma ondersteund door een thuisfrontcomité (tfc). Dit comité coördineert de uitzending, vertegenwoordigt Wilma terwijl zij in het veld is en zorgt voor nieuws- en gebedsbrieven. Het comité bestaat uit: Hijmen van Bloemendaal, Willemien Holtrop, Annemarie en Martijn Stuiver.
West Afrika. 

In West Afrika vind je een paar van de armste landen ter wereld. Ook zijn er verschillende landen met grote interne spanningen. In de meeste landen in deze regio kan maar 25 - 35 % van de bevolking lezen en schrijven. Er is nog veel werk te doen in het op schrift stellen van lokale talen en in Bijbelvertaalwerk.
Al sinds de 80-er jaren van de vorige eeuw werkt SIL in deze regio. Er zijn Nieuwe Testamenten en hele Bijbels vertaald, alfabetiseringsprogramma’s gestart, lokale werkers opgeleid, vertaalprojecten ondersteund en het gebruik van de Bijbel wordt gestimuleerd. Maar nog steeds zijn er vele taalgroepen waarvoor nog niets is vertaald en waar mensen hun taal niet kunnen lezen en schrijven.

konabere bijbel

Wilma overhandigde zondag 2 augustus 2020, in de plantagekerk, een exemplaar van het Nieuwe Testament in de Konabere-taal aan de PGH. Vele jaren hebben Wilma en het lokale team gewerkt aan het vertalen en op schrift stellen van dit Nieuwe Testament en al die jaren heeft de pgh-gemeente ondersteunt met gebed en financiële middelen. Er is nu begonnen aan de vertaling van het Oude Testament.

Wil je meedoen?
Meebidden
Gebed is het belangrijkste. Gebed draagt je, zeker als je, zoals Wilma en Ruth, naar het buitenland bent uitgezonden. Er is een maandelijkse gebedsbrief die je kunt gebruiken als leidraad om voor Wilma en Ruth te bidden.
Meegeven
Iedere Wycliffe veldmedewerker wordt rechtstreeks financieel ondersteund door zijn of haar achterban. Ook Wilma en Ruth hebben financiële steun nodig om het werk en verblijf in West Afrika mogelijk te maken. Daarom vragen we je om hen structureel te steunen. Je kunt daarvoor de bijgevoegde antwoordkaart invullen of een e-mail sturen aan het tfc. Giften kun je overmaken op rekeningnummer NL79 RABO 03 7830 7460 t.n.v. Wycliffe Com. Wolthuis. Je gift is volledig aftrekbaar van de belasting, zie http://www.wycliffe.nl/geven/
Meeleven
Door de nieuwsbrief kun je betrokken blijven bij Wilma’s werk. Ze vindt het fijn om e-mail te ontvangen. Haar e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heb je vragen?
Mocht je nog vragen hebben, schroom niet om contact op te nemen met het secretariaat van het tfc.

Contactgegevens tfc
Thuisfrontcomité (tfc) Wilma Wolthuis:
Annemarie en Martijn Stuiver (secretariaat)
tel. 0341 – 434 383
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hijmen van Bloemendaal (penningmeester)
tel. 0341 – 424 154
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.