Kinderkerk (kerkopschoot en kleuterkerk) 4-2-'23

Noach
Komende zaterdag zijn we er weer! We gaan samen varen met Noach want hij heeft een grote boot. Alle dieren kunnen mee en misschien heb jij ook een knuffel die mee mag, dan wordt het heel gezellig! Samen zingen, luisteren en spelen.
Weten jullie het nog? We beginnen allemaal samen in de kerkzaal en de kinderen vanaf 4 jaar mogen daarna naar het zoldertje. Van harte welkom op zaterdag 4 februari. De deuren staan vanaf 09.15uur open, we beginnen om 09.30uur, de kleurplaatjes liggen klaar en de koffie is gezet.
Wees welkom!

Petrus in het Land de Regenboog op TV

Petrus in het Land

Onze mooie Regenboog komt op tv! De afgelopen tijd was er een cameraploeg van de KRO-NCRV te vinden in het kerkgebouw om een nieuwe aflevering te maken van Petrus in het land. O.a. David Kroeze heeft een mooi verhaal in beeld kunnen brengen, met als centraal thema ‘Ruimte voor talent’.

Expositie “Leef je geloof”

Geworteld
Deze week aandacht voor. Schilderij: ‘Geworteld’ ( hangt in de bovenzaal van de Regenboog) Wat zijn je wortels? Wat is je vrucht. Je hebt wortels nodig om te groeien, om vrucht te dragen. Waar ben jij geplant? Wat is zichtbaar en wat niet. Geworteld in Christus. We kijken vaak naar wat we zien maar God zegt dat juist het onzichtbare belangrijk is. Het kleine is bij Hem van grote waarde. Dat mag je koesteren en beschermen. Het schilderij kan ook gedraaid worden. God keert soms alles om. Bij Hem zijn alle dingen mogelijk Hebreeën 11:1 Het geloof legt de grondslag van alles waarop we hopen, de waarheid van wat we niet zien. Het zichtbare is ontstaan uit het niet zichtbare Romeinen 11:8 Niet jij draagt de wortel maar de wortel draagt jou Matth 17:20 Geloof hebben als een mosterdzaadje waaruit een grote boom kan ontstaan Matth 13:5-6 Toen de zon er op ging schijnen verschroeide het. Het ging dood, omdat het niet veel wortels had.
Gery van Rijn

Op de koffie bij... zondag 26 februari

Geurige koffie

Op zondag 26 februari organiseren we een “op de koffie/thee bij..”. De bedoeling is, dat we in groepjes bij elkaar koffie/thee drinken. Er is een ronde, zodat er ruim de tijd is voor ontmoeting met elkaar. Deze "op de
koffie/thee bij...” vindt plaats in wijkgemeente de Regenboog. We starten na de kerkdienst  (ong. 10:15 uur). Iedereen kan meedoen. Voor kinderen en tieners zal er een leuke opdracht/opdrachtjes worden aangeboden. Er zijn verschillende manieren om mee te doen:
- Je bent gastadres en zorgt voor koffie/thee en wat lekkers
- Je doet mee als deelnemer en wandelt naar het aangegeven adres.
Doe je mee? En wil je daarbij aangeven met hoeveel personen? Mail naar Monica van Saarloos: pDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Uit de vergadering van de diakenen PGH

Diaconie 400x150

25-01-2023: Een belangrijk onderdeel vormde het punt vacatures. Voor de vacature penningmeester is nog geen invulling gevonden. In de wijkgemeente Regenboog treden in september 2 diakenen af en ze hopen tijdig iemand te vinden die het stokje over wil nemen. Hetzelfde geldt voor de Plantagewijk. Hier is al voor een van de aftredende diakenen een vervanger,

Spaanssprekend maatje gezocht

Kerk en Vluchteling Harderwijk - Geloven in Harderwijk

We zijn op zoek naar een Spaanssprekend maatje voor een vrouw van ca 55 jaar uit Zuid Amerika. Zij woont op het AZC en is christen. Zij is een hele open vrouw die makkelijk contact maakt, maar zij spreekt alleen Spaans. Zij wil graag contact met een Nederlandse vrouw om Nederlands te leren. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Passion Paasevent Harderwijk   

Passion

Beleef het leven en sterven van Jezus tijdens het Passion Paasevent Harderwijk  
Op 31 maart & 1 april wordt in Harderwijk het Passion Paasevent opgevoerd. Het Kerstevent Belevingstheater, het Meer van Galilea en Passion Harderwijk hebben de handen ineengeslagen, met als resultaat een prachtig wandel- en zangtheater door Harderwijk.Door middel van theater, zang en dans wordt het verhaal verteld van Jezus’ sterven, en worden de bezoekers meegenomen in een reis door de tijd. Mooie samenwerking drie organisaties

Chill café 2 feb '23

Chill
Op donderdagavond 2 februari organiseren we voor de 4e keer het Chill Café.  Stichting Chill is een vrijwilligersorganisatie in Nederland die wil dat iedereen kan uitgaan. Iedereen betekent dus óók prikkelgevoelige mensen die niet tegen herrie of flikkerende lichten kunnen. Ken je vrienden, familie, kennissen of klanten in onze regio die hiermee worstelen? Heb je ingangen bij organisaties die betrokken zijn bij prikkelgevoelige mensen? Wijs ze a.u.b. op deze pilot in ons café! Of nog beter; nodig ze uit en kom samen!

Fonteindienst 5 februari '23

Fonteindienst 5 februari 2023
Deze zondag gaat Gerrit de Haan voor met als thema: Iedereen een 10!? Voor een tien moet je wel leerbaar zijn toch? Want hoe kun je anders een tien halen? Bij God is echter alles omgekeerd want het leren waar Jezus het over heeft gaat over het hart en begint met lege handen. Gerrit zal ons aan de hand van Mattheus meer vertellen over deze tien voor iedereen. De muziek wordt verzorgd door
Floor & Lois en band. U bent van harte welkom! Er is kinderdienst en oppas. Deze dienst is ook online te volgen en is te bekijken via CAI TV kanaal 707 of via de website www.pgharderwijk.nl/live-stream (klik op de foto van de plantagekerk).

Avond Event 13 februari over Avondmaal

Avondmaal
Zo’n belangrijk onderwerp, maar we praten er niet zo vaak over. Het jaarthema ‘aan tafel’ geeft nu de aanleiding om dat maandag 13 februari te doen. Waarom vieren we het, en waarom op de manier zoals we het doen? Wat is de oorsprong en waarom is het zo belangrijk als ‘sacrament’? Ds. David Kroeze neemt ons mee in gedachten en gesprek. We zullen een lied zingen, en kijken ook even naar actualiteiten in de gemeente. Voel je welkom op deze ‘gemeenteavond’. 19:30 uur koffie, 19:45  uur start, 21:15 uur een hapje en drankje. In de Regenboog. Wilt u vervoer? Neem contact op met Monica van Saarloos pastoraat.regenboog@pgharderwijk.nl 06-1683 0372.

Schrijf/handtekeningenactie Amnesty 19 feb '23

Schrijfactie

Zondag 19 februari kunnen wij na de kerkdiensten weer handtekeningen zetten/ brieven schrijven voor Amnesty. Deze keer schrijven wij voor een groep gevangenen in India. Sinds 2018 zijn er in India zestien bekende mensenrechten-activisten op gepakt op basis van valse aanklachten. Een van hen, Fr.Stan Swamy, overleed in de gevangenis doordat hij geen medische hulp kreeg. Een aantal personen is vrijgelaten, maar elf van hen zitten nog vast. De groep activisten wordt ook wel de BK16 genoemd. Deze bestaat uit dichters, advocaten, journalisten, professoren en een priester. Stuk voor stuk strijden ze voor de rechten van onderdrukte gemeenschappen in India, onder wie de Dalits en de Adivasis. Ze werden opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij rellen die uitbraken in Bhima Koregaon begin 2018.
Doet u / doen jullie zondag 19 februari 2023 met ons mee ?

Kathy Lunchroom in café de Liefde

Kathy lunchroom

We starten met een nieuwtje, maar wellicht heb je het al gehoord of langs zien komen op sociale media: Vanaf februari is het café overdag verhuurt aan Kathy Lunchroom. De lunchroom is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 18.00 uur en Café de Liefde blijft gewoon geopend op donderdag- vrijdag en zaterdagavond. We zien uit naar een mooie samenwerking!

Fonteindienst 12 februari '23

Fonteindienst_12_februari_2023.jpg
Ds. Jan Visser spreekt deze dienst met als thema: Mystic move. Voor veel mensen is God iets ongrijpbaars. Niet voor niets geeft Jezus aan dat we Zijn geest nodig hebben om Hem te leren kennen. Vandaag staan we stil bij hoe we ingewijd kunnen worden in Zijn geheimenis, waarin Jan ons meer zal vertellen over dit grote mysterie. Ga je mee op avontuur? De muziek wordt verzorgd door

Embrace. U bent van harte welkom! Er is kinderdienst en oppas. Deze dienst is ook online te volgen en is te bekijken via CAI TV kanaal 707 of via de website www.pgharderwijk.nl/live-stream (klik op de foto van de plantagekerk).

Ontmoetingsbijeenkomst 16-02

friedaenwilma

Iedereen is van harte welkom op een ontmoetingsbijeenkomst met een aantal van de pastores. We willen elkaar ontmoeten, voor het eerst of opnieuw. Oudere jongeren en jongere ouderen en iedereen daar omheen. We hopen velen van u en jullie te zien op: donderdag 16 februari 15.00 - 16.30 uur, inloop 14.45 uur, in de Plantagekerk. Heel graag tot dan!
De pastores

Avond Kerk en Israël 20 feb '23

Oscar Lohuis

Kerk & Israël avond op maandag 20 februari
Oscar Lohuis zal spreken over het thema: Tekenen van de aanstaande wederkomst Vanuit de vervangingstheologie is het gangbaar geworden om voor Israël in het Oude Testament 'de kerk' te lezen en voor Jeruzalem 'het hemels Jeruzalem'. Toch blijken profetieën over Israël in onze tijd letterlijk uit te komen. Zacharia 12 bepaalt ons bij de strijd om Jeruzalem die in het einde der tijden heviger zal worden. De contouren van diverse aspecten van deze eindstrijd kunnen we nu al duidelijk waarnemen. We denken na over tekenen van de tijd waarin wij leven.” Van harte welkom in De Regenboog, Biezenplein 1 te Harderwijk. We starten om 20.00 uur en inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur.

Collecte 5 februari '23

Klus

Vaktraining voor jongeren in Pakistan
In Pakistan ondersteunt Kerk in Actie de organisatie AWARD die jongeren, onder wie schoolverlaters, helpt met vakopleidingen en leningen. De organisatie begeleidt de jongeren na de opleiding bij het opzetten en uitbouwen van een eigen bedrijf. Ook helpt zij jongeren die een universitaire studie willen volgen zich voor te bereiden op de toelatingstest die daarvoor geldt. De organisatie wil jongeren niet alleen economisch zelfstandig maken: de organisatie brengt jongeren met verschillende religieuze achtergronden bij elkaar, waardoor het onderlinge begrip toeneemt. 
Geef via de collecte zakken bij de uitgangen van de kerk of via Scipio-app of stort op
NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. ' Kerk in Actie Pakistan'
Hartelijk dank voor uw gift.

Vacature jeugdraad

2.jpg

De Jeugdraad is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Hou je van zaaien en wil samen met de jeugdraad onze visie Samen Jong verder brengen in de kerk? Wij zoeken jou!. Tijdsinvestering 2/3 uur per week.
Verbinder - Bestuurder Informatie:
Lisette Brandsma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 57 49 09 61

Rainbow Event 5 februari: gebed

Rainbow Event Gebed poster
Gebed is ruimte maken voor God. Niet dat God er anders niet is: bidden is je bewustzijn van de Altijd Aanwezige vergroten. Het gaat om de verbinding te leggen en te verstevigen. Zondag 5 februari draait het daarom, in viering, workshops en bij het eten. Want bewustzijn van Jezus’ kracht kan op elk moment en in álles. Dus ook in de workshops, eten en doordeweeks. Na de viering kun je dit verwachten in de diverse ruimtes:
 ‘Meer over bidden’ – met de gebedsgroep, Wiebe en Gemma.
 de inspiratie van iconen – met Ineke Brons, maakster van iconen
 gebedsruimte met vormen van gebed – ook inspirerend voor generaties samen
 Wandelen met Frans Deuring met wat doordenkertjes
 Er is een verzameling antieke Oosters orthodoxe iconen van Hans Blom
 Er is nog een verrassing bij de koffie, en met tieners
Je bent ook welkom bij één van de onderdelen: vieren, workshops of eten. Neem je voor het eten wat mee? We maken er een buffet van. Wat je meeneemt maakt niet uit. En ook als je niets meeneemt: er is altijd genoeg.

Internationale Kerkdienst 19 februari door Plantagekerk

AZC dienst welkom

Internationale dienst. 19 februari 2023
Zondag 19 februari is deze dienst voorbereid door de werkgroep van de Plantage kerk. Onze voorganger is Ds. Marissa van Meijl, het koor L”esprit zingt voor en met ons. Deze dienst is voor de bewoners van het A.Z.C. en statushouders van Harderwijk en belangstellenden, allen van Harte Welkom in Sefanja Stationslaan 121 Harderwijk aanvang 13.30 uur. Er is een kinderdienst en oppas voor de kleintjes. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, dit onder het genot van koffie/thee/limonade met iets lekkers erbij. Indien er mensen zijn, die iets mee willen nemen, zoals bijv. cake, fruit, koekjes, chocolaadjes, kan dit gebracht worden voor de dienst vanaf 13.30 uur. 
We maken er een fijne dienst van. Graag tot ziens.
Namens de werkgroep, Anneke Teune

Lunch ‘Met Volle Mond’ 8 feb '23

lunchen met volle mond

Ook u bent van harte welkom bij de gezellige lunch Praten met Volle Mond op woensdag 8 februari om 12.00 uur. Een gezellige lunch plus een goed gesprek. Kom ook eens meedoen. Meld u aan uiterlijk zondagavond 5 februari januari bij Ans van der Boom, tel. 06 20653116 of via de lijst in de hal van de Plantagekerk.
Team Praten met Volle Mond

PodiumPlantage 22 april

persfoto Trio Wilde Eend BZ 1a

De poppenspeler van Warschau
Valt er ooit iets te leren van een oorlog? Hoe blijf je overeind als je er middenin zit? Welke keuzes kun je dan nog maken?
Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert de joodse tiener Mika Hernsteyn te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van opa vindt hij enkele handpoppen en ontdekt hij zijn verborgen talent. Met zijn poppenspel biedt Mika niet alleen plezier en afleiding, maar ook troost en hoop. “De poppenspeler van Warschau” is een aangrijpende voorstelling over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Ontroerende Oost Europese melodieën en liedjes geven het verhaal nog meer kleur. Dit grotendeels waargebeurde verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Eva Weaver. (Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.)
Trio Wilde Eend bestaat uit Gottfrid van Eck, spel & klarinetten, Tessa Zoutendijk, viool en Juul Beerda, accordeon.