Voedselbanken vraagt vijwilliger

Voor uitbreiding van onze “schoonmaak- en onderhoud vrijwilligersgroep", bestaande uit 3 vrijwilligers, zoeken wij een vrijwilliger (m/v) die ons wil komen helpen. In verband met de voedselveiligheid wordt De Voedselbank elke woensdag van 08:30 tot ongeveer 11:00 uur schoongemaakt. Wie komt ons helpen?

Neem contact op met onze coördinator schoonmaak en onderhoud:
Hub Massar M: 06-19 79 98 93 of via zijn e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alvast bedankt voor uw medewerking en vele steun aan de Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten.

Met vriendelijk groet,

Secretaris Voedselbank Harderwijk Ermelo Putten

Hans van de Wassenberg

Kerstgroeten versturen via Werkgroep

kerstgroet

Uw Kerst- en Nieuwjaarsgroeten kunt u weer door de Werkgroep Dresden-Roemenië in Harderwijk en Hierden laten bezorgen. We zitten vanaf dit weekend alweer in de Advent periode. De werkgroep is nog altijd druk bezig om de mensen in Roemenië te ondersteunen. Ook verschijnt dit weekend
onze nieuwsbrief weer. Uw post kunnen wij voor u bezorgen voor 70 cent per enveloppe. Via de verzending van de KPN bent u zeker 90 cent kwijt. Uw ‘porto’ kosten worden geheel in het werk in Roemenië gestoken. U kunt de post, inclusief de porto-kosten, gepast, tot en met dondzaterdag 14 december inleveren op de onderstaande adressen. Dus moet u het bij iemand aan huis afgeven. De bezorging is voor 20 december.

Kerstbroden zijn er weer

Kerstbrood Wegerif

Kerstbroden  – Terug van weggeweest: kerstbroden met korting! Een groot brood met spijs voor € 12,10, een klein brood met spijs kost € 7,41. De broden zijn verpakt in een doos. Je kunt de broden bestellen bij Saskia, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook liggen er intekenlijsten na de dienst op zondag 3 december. Je kunt je bestelling afhalen op de Kerstfair op woensdag 13 december van 18.00 – 20.00 uur  in Kerkelijk Centrum de Regenboog of op een nader af te stemmen moment.

Onderscheiding voor gouden organist Timon Nauta

Timon 50 jaar organist

Timon Nauta is al vijftig jaar kerkorganist. Hij werd hiervoor onderscheiden met de Gouden draagspeld met briljant van de Nederlandse Vereniging van Kerkrentmeesters. Kerkrentmeester Karel Bosselaar reikte de onderscheiding uit tijdens de drukbezochte Vrijwilligersavond van de Plantagekerk op 24 november.

De Regenboog, 25 jaar kerk in Drielanden

72704de7 021c 4a04 8b23 699e48909e40
Feest voor Drielanden: de kerk is er 25 jaar actief. De eerste dienst op 29 november 1998 was in basisschool De Triangel. De Gereformeerde en de Hervormde Nieuwe Kerk samen-op-Weg waren pioniers in de nog jonge (anno 1995) wijk. Een moedige beslissing en een goede investering, de kerk heeft in de loop de jaren al heel veel nieuwe wijkbewoners bij elkaar gebracht. Tot onderling genoegen en vooral ook tot eer van onze God. Al sinds de opening in 2011 staat Kerkelijk centrum De Regenboog ook gastvrij open voor allerlei andere organisaties en activiteiten. Zo willen we kerk graag zijn, middenin de
samenleving. Bijvoorbeeld met een wijkbrede Kerst-Fair op 9 december. Zondag 10 december viert de wijkgemeente De Regenboog het jubileum. Ook dan is iedereen van harte welkom!

Horen geloven en het dagelijks leven nog bij elkaar?

God is om mij heen
Boekpresentatie Pieter Both in Oase
Voor kinderen is het vanzelfsprekend dat geloven en dagelijks leven bij elkaar horen. Daar maakt dominee Pieter Both gebruik van in zijn nieuwe dagboekje voor kinderen. Op zaterdag 2 december presenteert Both het boek van 10.45 tot 12.45 uur in christelijke boek- en cadeauwinkel Oase. Het dagboekje is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar. Er worden allerlei onderwerpen besproken aan de hand van een Bijbeltekst. Dit stimuleert kinderen om na te denken over wie Jezus Christus is en wat geloven voor hen betekent. Omdat er bij elk stukje een vraag staat, komt een gesprek makkelijk op gang. Daarnaast is het boekje vrolijk vormgegeven en uitermate geschikt om voor Sinterklaas cadeau te geven. Pieter Both is voorganger in de Hervormde wijkgemeente De Regenboog in Harderwijk. Dit dagboekje is niet het eerste boek dat hij geschreven heeft. Zo heeft hij al eerder dagboekjes voor kinderen en jongeren geschreven maar ook boeken met onderwerpen als de Heilige Geest en rouw. Bent u nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om deze ochtend mee te luisteren naar het verhaal van Pieter Both.Pieter Both

Taizé reis 2024

Taizé reis 2024

Komende zomer willen we naar Taizé! Taizé is een oecumenische kloostergemeenschap in Frankrijk. Jaarlijks komen er tienduizenden jongeren vanuit heel Europa. Ze komen er een week voor bezinning en ontmoeting. We zijn er te gast bij de broeders die er wonen. Ze willen hun gastvrijheid delen met vooral jongeren. Omdat ze de vreugde van het geloof willen delen. Dat doen ze door vieren, gesprek en ontspannen.  Wellicht ken je wat Taizé liedjes zoals ‘Ubi Caritas’  of  ‘Iedere nacht verlang ik naar U o Heer’. Deze liedjes komen uit deze gemeenschap.

Een reis is een hele belevenis! Het is natuurlijk ook samen optrekken, plezier hebben, en genieten van het Franse land.  Je slaapt in je tent of in een barak, er is een dagprogramma met veel ontmoeting. De ervaring van acceptatie, rust en aandacht is hier heel bijzonder. Bovendien is het ontzettend boeiend om met een paar duizend mensen uit zoveel landen uit heel Europa om te gaan, waarbij je je gelijkwaardig kan voelen.

We gaan in de eerste week van de zomervakantie, 14-21 juli. De reis is bedoeld voor jongeren 15-30 jaar. We nodigen jongeren uit, en je kunt natuurlijk je zelf aanmelden. De kosten zijn naar schatting tussen 150-250 euro, ‘all inclusive’. Er komt een informatiebijeenkomst op zondag 21 januari na de dienst.
Wil je meer weten, vraag dit bij Leonie Matthijsse, Saskia de Jonge of David Kroeze 06-16856392. 

Kerstfair 13 december 2023

 

Flyer Kerstfair.jpg

Kerstfair in de Regenboog - Samen met Hervormde Gemeente de Regenboog en Wijkvereniging Drielanden organiseren we een Kerstfair op woensdag 13 december van 18.00 – 20.00 uur in Kerkelijk Centrum de Regenboog. Je bent van harte welkom! Tijdens de Kerstfair zijn er workshops, muziek, een speurtocht, kraampjes met allerlei lekkers en nog veel meer. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd.

 

Kerstfair 13 december in Regenboog

Kerst fair regenboog

Op woensdag 13 december is er een kerstfair van 18.00 tot 20.00 uur in de Regenboog. Van harte welkom om iets te drinken, elkaar te ontmoeten en met elkaar te zingen en nog heel veel andere dingen. Deze kerstfair is een vernieuwing van de Kerstmarkt zoals die voor Corona bestond. Deze Kerstfair wordt door de Hervormde wijkgemeente en Protestantste wijkgemeente De Regenboog georganiseerd, samen met de wijkvereniging. We hopen velen te  ontmoeten. Zeker ook een kans om mensen naar ons gebouw te krijgen! Wil je meehelpen met iets praktisch zoals drinken schenken of iets anders, meld je bij Pieter Both of Saskia de Jonge

Kerstviering voor senioren (2)

Afslag Harderwijk kl

Op 21 december hopen we samen met u een Advents/Kerstviering te houden in de Regenboog m.m.v. Overdag koor Afslag Harderwijk, o.l.v. Martin Glas. Aanvang lunch 12:30 uur en een kerstviering om 14:30 uur. Na de viering hapje en drankje. We ontmoeten u graag en zien uw aanmelding tegemoet voor 9 december; inleveren in de doos in de  hal van de Regenboog. Indien vervoer voor u echt een probleem is, dan kunnen we dit voor u oplossen. Namens het PTS, Frieda en Wilma.

Kerstviering voor senioren (1)

IMK Euterpe

Op 20 december hopen we samen met u een Advents/Kerstviering te houden in de Plantagekerk. m.m.v. Interkerkelijk Mannenkoor Euterpe uit  Voorthuizen, o.l.v. Gerwin van der Plaats. Aanvang lunch 12:30 uur en een kerstviering om 14:30 uur. Na de viering hapje en drankje. We ontmoeten u graag en zien uw aanmelding tegemoet voor 9 december; inleveren in de doos in de  hal van de Regenboog. Indien vervoer voor u echt een probleem is, dan kunnen we dit voor u oplossen. Namens het PTS, Frieda en Wilma.

Postzegels en meer voor de zending

Postzegels
Een overzicht wat er het laatste half jaar in de Plantagekerk en de Regenboog is binnengebracht en naar Kerk in Actie in Utrecht is gegaan. 4 kg ansichtkaarten met postzegel; enkele dubbele kaarten van Anton Pieck, St. Kinderpostzegels en St. Voor het Kind; 3 kg postzegels; 1 postzegelalbum met “eerstedag” zegels; 1 kg oude munten; 19 mobieltjes; 75 cartridges. Postzegels, kaarten en munten gaan via Kerk in Actie naar verzamelaarsmarkten, uit mobieltjes en cartridges worden waardevolle grondstoffen gehaald. D.E. punten zijn welkom bij de voedselbank en oude brillen kan men zelf inleveren bij de opticiën. 
Namens de ZWO commissie van PGHarderwijk en mensen wereldwijd via projecten van Zending en Werelddiaconaat van Kerk in Actie heel erg bedankt voor het sparen en inleveren van waardevolle materialen.
Ina Lobensteijn, tel. 0644864542, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Concert Charis Music 19 dec '23

Charis Music logo

Dinsdagavond 19 december geeft het koor Charis Music weer een prachtig Kerstconcert in de Regenboog. Een avond om naar uit te kijken, na twee eerdere geweldige concerten in ons gebouw. Het koor zal 15 prachtige Kerstliederen ten gehore brengen. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal gaat al om 19.00 uur open. Mark en Mart, bekend in de Regenboog, brengen ons vanaf 19.30 uur alvast met mooie liederen in de stemming. Toegang gratis, er is een collecte bij de uitgang. Noteer alvast de datum, we zien u graag op deze avond in het kerkelijk Centrum de Regenboog. 

Nieuwe beheerder Regenboog

Linda Post de Haan kl

Het bestuur van de PSKD is verheugd u te kunnen mededelen dat met ingang van 6 november 2023 voor het kerkelijk centrum de Regenboog een nieuwe beheerder is benoemd. Mevrouw Linda Post vanuit de Plantagewijk van de PGH zal deze functie gaan vervullen voor 24 uur per week. Het bestuur en de hulpbeheerders spreken de wens uit op een prettige samenwerking met haar.  Zij is bereikbaar via het bekende e-mailadres van de Regenboog. Met ingang van januari 2024 is het bestuur op zoek naar nieuwe hulpbeheerders voor kerkelijk centrum. Indien u belangstelling hebt, neem dan contact op met de voorzitter van het bestuur dhr. Frans Deuring 

Lunch ‘Met Volle Mond’ 13 dec '23

lunchen met volle mond
Ook u bent van harte welkom bij Praten met Volle Mond op woensdag 13 december om 12.00 uur. Een goed gesprek tijdens een gezellige lunch. Komt u ook eens ? Meld u uiterlijk zondagavond 10 december aan bij Wouter Willemsen MOB. 0621591651 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de lijst in de hal van de Plantagekerk.

Team Praten met Volle Mond

Vacature bij voedselbank:

Voedselbank Harderwijk

De Voedselbank Harderwijk, Ermelo, Putten is op zoek naar een Coördinator Logistiek. Als logistiek coördinator vervul je een belangrijke spilfunctie binnen De Voedselbank. Je bent verantwoordelijk voor de optimale beheersing van de goederenstroom. Je coördineert alle activiteiten met betrekking tot goederenontvangst, voorraadbeheer en distributie. Daarnaast stuurt de coördinator logistiek het team van chauffeurs aan. Wil je ons komen helpen of wil je meer weten over deze functie neem dan contact op met de algemeen coördinator: Antoinette Walenberg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of M: 06-26 99 02 99.
Secretaris Voedselbank Harderwijk Ermelo Putten, Hans van de Wassenberg

 

PGH-kerstpakketten

kerstpakket.jpg

Zoals elk jaar organiseert de diaconie van de PGH, samen met u, de kerstpakketten actie. Samen met u, want u bent in dit geval de ogen en oren van de diaconie. Kent u iemand, een alleen gaande of een gezin met een smalle beurs, die met de feestdagen een ruimgevuld boodschappenpakket goed kan gebruiken? U kunt de namen doorgeven aan de diaconie. U dient het pakket zelf weg te brengen naar degene die u hebt aangemeld.
De pakketten worden op 15 december samengesteld en kunnen op die dag worden opgehaald bij de Plantagekerk tussen 17.00 en 18.00 uur.
Namen kunt u mailen aan de volgende personen:
Voor De Regenboog: Jeannette de Rooij – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor de Plantagekerk: Janny Bast – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wilt u, in verband met het bestellen van de pakketten, de namen doorgeven vóór 25 november.Namens de kerstpakketten-commissie alvast bedankt. 

Renovatie van de Plantagekerk, een gebed zonder eind?

Open deuren Plantagekerk

Een traag proces

Al jaren praten we over de renovatie van de Plantagekerk. Voor de zomer presenteerden we aan u de laatste onderzoeksresultaten. Daarbij werd duidelijk dat een grondige renovatie erg veel geld zou kosten. Ook vertelden we dat we het gesprek met de (burgerlijke) gemeente Harderwijk wilden aangaan om te kijken of we konden komen tot gezamenlijk gebruik en een gezamenlijke renovatie van de Plantagekerk.

SG SST verslag

vrede kopie.jpg

Hoe actueel kan een programma/onderwerp voor SST ook zijn. Young & Holy zorgt er voor. Met dank aan de redactie.
Nog geen week geleden (zat. 7 okt 2023) werd Israël getroffen door honderden raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd op onder andere Tel Aviv. Een escalatie is het gevolg. Het ‘festival van vrede’ eindigde op 7 okt in een bloedbad.

De pastor van de toekomst?

 
pastor.jpg
Als pastores zien we dat er veranderingen aankomen in de organisatie. Dat vinden we ook nodig, maar het zal ook impact hebben op ons werk. Pieter van Winden vroeg ons daarom: wat vinden jullie belangrijk? Jullie mogen dat zelf aangeven. Dus geef de kerkenraden maar een advies over hoe jullie het beste werken. En dat is wijs, want je gaat het beste werken als jij op je plek zit. En jullie wensen kunnen ook de nieuwe organisatie helpen vormgeven. We zijn blij met deze vraag van Pieter! We gingen ermee aan de slag.

Office 365 voor alle werkers PGH

Office 365

Vanaf mei 2024 willen we Office 365 uitrollen in onze gemeente

Via deze weg willen jullie op de hoogte brengen van een belangrijke ontwikkeling binnen PGHarderwijk. Vanaf mei 2024 willen we gaan werken met Microsoft Office 365, wat een stap voorwaarts is in de manier waarop we communiceren en samenwerken binnen onze gemeente.

Office 365 biedt verschillende voordelen die ons zullen helpen om onze dagelijkse taken efficiënter te beheren en verbonden te blijven: