Lunch ‘Met Volle Mond’ 12 oktober

 

lunchen met volle mond

Ook u bent van harte welkom bij de gezellige lunch Praten met Volle Mond op woensdag 12 oktober om 12.00 uur in de Plantagekerk. We hebben weer een interessante inleider uitgenodigd voor een kort praatje. Nooit eerder aangeschoven bij onze maandelijkse lunch? Dan is het nu aan het begin van het winterseizoen een goed moment. Meld u aan (nodig i.v.m. onze inkoop) uiterlijk zondagavond  9 oktober bij Ans van der Boom, tel. 06 20653116 of via de lijst in de hal van de Plantagekerk.

Team Praten met Volle Mond

Onthulling nieuwe naam Sjemen

Sjemen winkel

Per 1 april jl. is evangelische boekwinkel Sjemen aan de Smeepoortstraat 15 zelfstandig verder gegaan. Op zaterdag 1 oktober a.s. vindt de feestelijke onthulling plaats van de nieuwe naam van de boekwinkel en de presentatie van het nieuwe logo. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Er is koffie met gebak en voor elke bezoeker een cadeautje. Om 10.30 uur vindt de officiële onthulling van de nieuwe naam en het logo plaats. Daarna is rond 11.00 uur een boekpresentatie van het nieuwste boek van de Harderwijkse predikant Pieter Both ‘Gewoon geloven’, hoe geef je vorm aan je geloof in het dagelijks leven? Pieter neemt je mee in die zoektocht en zal zijn nieuwste boek ook signeren. Verder zijn er die dag leuke acties, is er live muziek en voor kinderen en volwassenen een leuke attentie. 
De boekwinkel is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Lijkt het u/jou leuk om in een leuke Christelijke winkel te werken met een gezellig team? Neem dan contact op met Bernard Van Weeghel of Annemieke ten Hove via telnr. 0341-420771

Of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Collecte 2 oktober Israel

Israel Jerusalem

Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het Joodse volk een wezenlijk onderdeel van de eigen identiteit. Daarom bezinnen we ons op de joodse wortels van ons geloof en bevorderen we het gesprek tussen Joden en christenen. Ook staan we op tegen antisemitisme. In Nederland rusten we predikanten en gemeenten toe op het gebied van de relatie met het volk Israël. In Israël steunen we onder andere het werk van Nes Ammim de internationale christelijke gemeenschap.
Geef via de collecte zakken bij de uitgangen van de kerk of via Scipio-app of stort op NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. 'Israël'

Jubileum-cantatedienst in Plantagekerk

Bach

Op zondagavond 25 september a.s. gedenkt de Plantagekerk dat er in Harderwijk al 25 jaar (+2) cantatediensten worden houden.
Het jubileum wordt gevierd met de feestelijke cantate BWV 191 ‘Gloria in Excelsis Deo’. Deze compositie van Bach is inderdaad
één grote lofzang, waarin trompetten en pauken ‘het hoogste woord hebben’. De dienst begint om 19.00 uur.
Medewerking wordt verleend door  het Ad Hoc-koor en -orkest, organist Ad Verhage en ds. Aad Woudenberg.
Er is een collecte bij de uitgang. Voor liefhebbers houdt ds. Hans Mak vooraf (18.15 uur) een kleine inleiding op cantate BWV 191.

De eerste cantatedienst, in juli 1995 in de Veldkampkerk, is uitgegroeid tot een mooie muzikale traditie
met tot nog toe 55 Bachcantates en -motetten, als regel drie per jaar. Met deze jubileum-uitvoering rondt Bram Stellingwerf
zijn dirigentschap af. Hij wordt opgevolgd door organist/dirigent Ab Weegenaar uit Kampen.

U bent van harte uitgenodigd om de dienst bij te wonen en te genieten van de cantate.

Expositie Geloof, Hoop en Liefde

IMG 2020

De komende maanden kun je in Kerkelijk Centrum de Regenboog, Biezenplein 1 in Harderwijk, de expositie 'Geloof, Hoop en Liefde' bekijken. De expositie wordt geopend op zondagmorgen 2 oktober 12:00 uur. Deze expositie bestaat uit werk van gemeenteleden uit de Hervormde Gemeente en Protestantse Gemeente Harderwijk. In beide gemeenten zijn veel creatieve mensen. Er zijn allerlei schilderijen, tekeningen, quiltdoeken, keramiek, boeken, Bible Journaling werken en een gekalligrafeerd doopboek te zien. Je kunt de expositie bezichtigen op maandagmorgen, vrijdagmorgen en rond de kerkdiensten op zondag. Voor meer informatie kun je een berichtje sturen naar Wiebe de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

tent.sept2

Fonteindienst 2 oktober

Fonteindienst 2 oktober

Deze dienst gaat Pieter Both voor. Het thema is Geniet, maar niet met mate! 
Geen zorgen voor de dag van morgen, maar geniet! Pieter zal ons meer vertellen over de
veelzijdigheid van het woord genieten en wat God erover gezegd heeft in Zijn woord. De muziek is
van Floor en Lois. Voor de kinderen is er kinderdienst en oppas. Je bent van harte welkom!
Deze dienst is ook online te volgen en is te bekijken via CAI TV kanaal 707 of via de website
www.pgharderwijk.nl/live-stream (klik op de foto van de plantagekerk).

Sopraan Rosa Ligtermoet op PodiumPlantagekerk

Rosa Ligtermoet
Op PodiumPlantagekerk zingt zaterdag 24 september de sopraan Rosa Ligtermoet. De geboren Harderwijkse (21) groeide op met muziek, haar beide ouders zijn violist. Zelf  zingt ze al sinds ze kon praten. Op haar achtste begon ze bij Vocaal Talent Nederland en op haar twaalfde werd ze aangenomen in de jonge talentenklas van het Conservatorium in Zwolle, Rosa Ligtermoet heeft al diverse prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours en het Jong Talent Concours Maassluis. Zij wordt begeleid door vriendin en pianiste Alexandra Kaptein, die cum laude afstudeerde aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. 
Op het programma werken van Gounod, Schubert, Bach. Händel, Rodgers, Faure en Britten.
PodiumPlantagekerk, Stationslaan 136. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Thomasviering 25 september om 9.30 uur

Thomas 25 september liggend 2022

Ja, u leest het goed. De Thomasviering is deze zondag om 9.30 uur. We laten ons deze ochtend inspireren door het verhaal van Thomas. In de vragen die hij aan Jezus stelde, geeft hij ruimte aan ook onze vragen. Door zijn vragen legt hij verbinding met God, en vandaag ook met ons. In deze Thomasviering willen we ruimte geven aan uw/jouw vragen. En ook samen de verbinding zoeken en beleven door in verschillende ruimtes in het gebouw iets te doen (meditatie, kinderen en ouders samen creatief zijn, Emmaüswandeling, bibliodrama), maar ook door te zingen in de kerkzaal, een kaarsje te branden en gebed te ontvangen. En we delen ook in brood en wijn. Welkom! Het Fakkelteam en ds. Marissa van Meijl

Gastgezin gezocht voor assielzoeker

Onderdak gezocht
Wij hebben een jonge asielzoeker in de zomer 3 maanden onderdak gegeven, maar in  die situatie woonde hij alleen. Nu  zoeken een gast gezin voor deze jongen van 19 jaar en christen. Liefst in Harderwijk of omgeving. Hij gaat wel naar school mag maar niet in het AZC wonen. Hij is heel aardig en spreekt goed Nederlands. Wie kan helpen voor bv een paar maanden?

Graag contact opnemen met Noah van der Vegt, tel. 0633826525

Herfstfair Plantagekerk – zaterdag 8 oktober

 Herfst fair geel concept 01 versie 4

De Plantagekerk organiseert zaterdag 8 oktober de gezellige Plantage Herfstfair: een ontmoetingsdag voor alle leden van de Plantagewijk en ieder ander die zin heeft om langs te komen. De Herfstfair wordt een laagdrempelig, gezellig gebeuren. Er zijn o.a. tafels waar van alles en nog wat gekocht kan worden, van en door gemeenteleden. Er is van 10.00 tot 15:00 uur genoeg te doen, te eten, te drinken, te zien en te horen. De opbrengst is voor de Voedselbank (‘warm lopen voor de mensen in de kou’). Gemeenteleden kunnen hun hobby laten zien, iets verkopen enz.            
De koffie staat klaar, met een keur aan baksels, onze koks bereiden heerlijke lunchgerechten, we schenken een glaasje wijn en meer. En er zijn doorlopend allerlei activiteiten, zoals zingen bij het orgel, workshops schilderen, een expositie en schminken voor kinderen. Kortom, gezelligheid voor iedereen. De Herfstfair wordt georganiseerd voor en door leden van de Plantagekerk. We hopen op een brede inzet van gemeenteleden. Heeft u wat aan te bieden of kunt u meewerken of bakken, neem dan contact op met Anna Marie Jansen, tel 0341 421775 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens het team Herfstfair, Anna Marie Jansen

Expositie door de jongeren

expo jeugd

In de Plantagekerk hangen tot eind oktober foto’s die zijn gemaakt door de jeugd van de  kerk. Tijdens hun kamp in mei was het thema: waar gaat je hart naar uit? Vanuit deze vraag gingen ze o.a. op pad om in foto’s te vangen wat in hun hart een speciale plaats heeft, zoals vrienden, de natuur, sport en snoep.
Neem een kijkje bij deze expositie, laat u verwonderen en kijk met heel uw hart. De expositie is te zien rond de kerkdiensten en tijdens de donderdagse koffie-inloop.
Kunstcommissie Plantagekerk

Alpha

Alpha2021

Alpha bestaat uit circa 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over het christelijk geloof en kunt ontdekken wat dit voor jou leven kan beteken. Het is gratis, gezellig en inspirerend! dus aarzel niet langer en geef je op! 
Maandag 26 september start er in de Oude Synagoge weer een nieuwe Alpha cursus.

Wil je meer weten over het christelijk geloof? Heb je twijfels en denk je wel eens… Wat geloof ik nu eigenlijk? Is het allemaal wel waar?, Ik geloof, maar wat doet het me nu echt? In tien weken en een mini-weekend ga je, samen met anderen, op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof voor jou.
Nieuwsgierig? vraag meer info, of geef je op en kom een avond kijken. Ken je iemand in je omgeving waar dit iets voor zou zijn? Nodig hem/haar uit en kom samen! Deze cursus is voor jong en oud.
Ongeloof, een beetje geloof of veel geloof, maar vragen? iedereen is welkom! Alpha cursus, gewoon doen!
Voor meer informatie:
Website: https://pgharderwijk.nl/activiteiten1/alphacursus
Of neem contact op:
Hijmen van Bloemendaal
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06-53816746

Gebedsuur

gebed

Zoals de meeste mensen wel zullen weten, is er iedere tweede en vierde donderdag van de
maand een gebedsuur in Kerkcentrum de Regenboog van 19.30 - 20.30 uur. Hartelijke welkom!
Wiebe en Gemma de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0341 414086 (U kunt ook gebedsintenties
doorgeven aan ons. We kunnen deze dan meenemen in de gebedsuren, thuis en in de kerk)

Lichtjesloop 24 september 2022

lichtjesloop2

Protestantse Gemeente Harderwijk doet mee met Lichtjesloop. Team Protestantse Gemeente Harderwijk doet mee aan de Lichtjesloop (opvolger van de SamenLoop voor Hoop) met een team dat bestaat uit leden van de wijkgemeenten Plantagekerk, de Regenboog en het Fonteinwerk. De ziekte kanker raakt ook onze gemeente. We leven van harte mee met patiënten, naasten en nabestaanden. We lopen samen op ter bemoediging van hen die met de ziekte leven en uit dankbaarheid voor hen die herstellen. Tijdens het lopen denken we aan mensen van wie we afscheid namen. En we voeren actie voor de Maretak. Dat is een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten, o.a. door het geven van voorlichting, het leggen van onderlinge contacten en het aanbieden van activiteiten.

Beroepingscommissie Fonteinwerk tussenstand

Beroepingswerk FW

Tussentijdse stand van zaken rond de vacature bij het Fonteinwerk:

De sluitingstermijn voor sollicitanten is op 6 mei gesloten. Van de ca. 30 kandidaten zijn er 2 kandidaten over gebleven waar de beroepingscommissie een gesprek mee heeft gehad.
Het is moeilijk om een kandidaat te vinden die maar voor 16 uur ingezet mag worden!
De gesprekken met deze 2  kandidaten zijn geëvalueerd. Er zijn er afspraken gemaakt om live te gaan horen naar de kandidaten.

Open Regenboog

Welkom in de Regenboog

Ervaring open Regenboog

Sinds begin maart is er elke vrijdagmorgen ‘open Regenboog’. Een gelegenheid om in de kerk, of bij mooi weer buiten, een kopje koffie/thee te komen drinken. We zijn een gastvrije kerk en dat willen we ook op deze manier aan de buurt laten zien. Naast een kopje koffie/thee bieden we een luisterend oor aan voor wie dat nodig heeft. We kunnen nu al terugkijken op mooie en bijzondere ontmoetingen!

Wil je een kopje koffie/thee komen drinken? Van harte welkom tussen 8.15 en 11.30 uur.

Wil je een keer gastheer of gastvrouw zijn? Ook van harte welkom! In dat geval is het handig om even contact op te nemen met Sijmen Reehoorn (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0611818775).

Zonnepanelen Regenboog

 Growatt 31 08 2022

Ze draaien en leveren veel energie, vanaf 1 mei zijn de zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnet. 

Vanaf 3e paasdag zijn de panelen op het dak gelegd met vele vrijwilligers, waarvoor we heel dankbaar zijn. 
Via het scherm in de hal van de kerk kunnen we de opbrengst van de zonnepanelen zien.

 

Zoek de stilte in de Grote Kerk

Zoek de stilte

Even stil worden en een moment van rust in een druk bestaan.

De Grote Kerk van Harderwijk is bij uitstek een plek om letterlijk en figuurlijk even stil te staan in de hectiek van het leven. Om even ruimte te maken voor onze gedachten, te bidden, een kaarsje te branden, om te mediteren. 

Inzamelactie voedselbank

Voedselbank nieuwe pand

Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

week 38 van 18 sept. - 24 sept: luiers maat 3, 5 en 6; flacon handzeep

week 39 van 25 sept. - 2 okt.: 1 pak vruchtensap; 1 zak/blik soep en 1 kleine pot groente

week 40  van 3 okt. - 9 okt.: kruidenmix voor kip of gehakt (zonder zout); rozijnen/krenten/zuidvruchten; toiletpapier (6 rol)

week 41 van 10 okt. - 16 okt.:  grote pakken thee (40-50-60 zk); oploskoffie (zakjes of sticks); pak wereldgerechten

week 42 van 17 okt. - 23 okt.:  brinta of havermout; zonnebloemolie, olijfolie of kokosolie; Deodorant

 

Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: