Afscheid Gertie van Dijk

GertievanDijk1

Zondag 31 oktober is de afscheidsdienst van Gertie van Dijk in de Plantagekerk. Hierbij worden alle gemeenteleden van Protestantse Gemeente Harderwijk uitgenodigd.
De dienst begint om 9:30 uur, na de dienst kan iedereen afscheid nemen van Gertie onder het genot van een kopje koffie.

 

Collecte 24 oktober - Eigen taken

PGH App

Eigen diaconale taken

Uw bijdrage is ons werkkapitaal. Help ons anderen te helpen. Geef via de Scipio-app of stort op NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. 'diaconie'. 

Taizéviering 24-10-21

LandscapeTaize 24 okt 2021

Thema is 'Ruimte voor de bron'. De afgelopen tijd is erg dynamisch geweest en is het nog. Sommigen onder ons werden totaal stil gezet door corona, werkten thuis of ontvingen geen bezoek. Anderen moesten juist erg hard werken, zoals de mensen in de zorg. Nu lijkt het gewone leven bijna teruggekeerd. En sommigen werken juist nog steeds heel hard en bij anderen is de stilte en rust weer overgegaan in de wedloop van afspraken en werk. Hoe vinden we ruimte voor onszelf, onze spiritualiteit ons verlangen naar God? We zoeken stilte, gevulde stilte en hopen gevoed te worden bij de bron, als we de bron ruimte geven in ons leven. Oefenen dus, dat gaan we doen. U/jij hoeft zich niet op te geven, van harte welkom! De viering is ook online te volgen via www.pgharderwijk.nl/live-stream

Zonnepanelen op de Regenboog

Leeg dak Regenboog 

Klik op de foto voor promofilmpje

De Regenboog is een modern kerkgebouw, maar niet volledig duurzaam. Zo wekken we onze eigen energie (nog) niet op, terwijl er het grote, lege dak er voor bedoeld lijkt te zijn. De voordelen van eigen zonnepanelen zijn duidelijk: ze leveren gratis stroom en leveren een bijdrage aan een beter milieu. De PSKD en de kerkenraden van de Hervormde Gemeente en de Protestante Gemeente willen graag zonnepanelen op het dak van de Regenboog plaatsen, om zo een stevige bijdrage aan een duurzame wereld te leveren. Een kleine werkgroep heeft relevante dingen uitgezocht: 
- zoals hoeveel zonnepanelen kunnen er op het dak;
- wat moet er technisch aan het gebouw aangepast worden;
- wat zijn de kosten;
- hoe gaat dat met de financiering.
We krijgen daarbij ondersteuning van het team die op de Bethelkerk de zonnepanelen heeft geplaatst.

Boekpresentatie Joop Gankema op 23 oktober 2021

mijn leven met de grote regisseur 1 636044

Op zaterdagmorgen 23 oktober zal de Harderwijker Joop Gankema, auteur van het boek ‘mijn leven met de grote regisseur’ zijn boek tussen 11 en 13 uur presenteren en signeren bij boekwinkel Sjemen aan de Smeepoortstraat 15. 

Kerk op schoot

Kerkopschoot 7 11

Hallo Hallo Hallo en wie ben jij?

Heb je al gehoord van Abraham?

 

“KERK-OP-SCHOOT” biedt naast de 0 tot 4 jarigen dienst nu ook de 4+ jarigen dienst aan.

Het verhaal aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen.

‘ KLEUTERKERK’ ,dezelfde plaats en dezelfde tijd.

Kom, kijk en geniet.

Team ‘kerk op schoot’ en ‘kleuterkerk’.

Fonteindienst 7 nov 2021

fonteindienst 7 november 2021 kl

Deze dienst gaat Rob Favier voor en I4U is er als band. Deze muzikale combinatie verklapt al dat deze dienst  gaat over muziek. Het thema is Jubeltenen en klankknobbels.  

Rob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door

Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes

afrondde.

Zoals velen misschien weten, heeft hij een geheel eigen manier van voorgaan/optreden: een mengeling van prediking en liedjes die zeer herkenbaar zijn en waarbij het humoristische aspect niet zelden een rol speelt. Aan de hand van een mooie Psalm zal Rob ons meer vertellen over wat muziek met ons kan doen. 

Er is kinderdienst en oppas.

Het Fonteinteam

Inspirerende middag over ‘Heerlijk Minimaliseren!’

Gera vd Berg kl

Duurzamer leven is de nieuwe trend, maar hoe pak je dat zelf thuis aan? Daarover houdt minimalist en influencer Gera van den Berg uit Hierden maandagmiddag 25 oktober een inspirerende presentatie in de Plantagekerk. Haar Op Orde!-methode helpt bij het ‘ontspullen’ en ‘consuminderen’.

Leerhuis. Het vergeten evangelie

 

Schermafbeelding 2021 10 13 om 16.24.57
Rienier Sonneveld  zoekt in het boek Het vergeten Evangelie op zijn bekende grondige én toegankelijke manier naar de betekenis van het Bijbelse begrip evangelie. Wat bedoelde Jezus toen hij zei dat hij Gods rijk kwam stichten?  Wat bedoelden zijn leerlingen hiermee? Hoe kan zoiets gruwelijks als een kruisiging de wereld redden? 
In zijn boek ontwikkelt Sonneveld een vernieuwende en relevante visie voor hedendaagse gelovigen, die diep wortelt in de Bijbel en de vroegste christelijke denkers.
Datum: Dinsdag 26 oktober om 20.00 uur
Plaats: Petrakerk, Busken Huetlaan 2 (eind Vondellaan). Toegang gratis.
Inleider: Reinier Sonneveld, theoloog
Aanmelden: Tjitte Dijkstra 06-19701736 of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bible Journaling

 Schermafbeelding_2021-10-12_om_13.42.17.png

Een prachtige avond in de Regenboog van Bible Journaling. De inleiding die door Janny werd verzorgd ging over Deuteronomium 32: 11. Waarin gesproken wordt over de arend die over zijn jongen waakt en er voortdurend boven zweeft. Zijn vleugels uitspreidt en zijn jongen daarop draagt. Janny had een voorbeeld voor een ieder van ons gemaakt.
We gingen aan de slag, geinspireerd en luisterend naar Opwekking 488: De kracht van Uw liefde. Luister hier naar dit mooie lied

En aan het eind van de avond was dit het resultaat:

Ontmoet de nieuwste dominee

ontmoeten

En degene die er al een tijdje zit...

En elkaar!

Nu we weer gewoner bij elkaar kunnen komen, hebben we een aantal ontmoetingsavonden gepland. Ds. Diemer de Jong is zijn werk gestart in de coronatijd. Dat ging best wel goed, maar nu is het wat hem betreft tijd voor een aantal momenten waarop jij en u welkom bent en we elkaar kunnen ontmoeten en wat kunnen leren kennen. Ds. Marissa van Meijl, die zulke avonden al beleefde bij haar start, haakt graag aan. U en jij kunt ons dus ontmoeten, maar het is gewoon ook leuk en mooi om elkaar weer eens te zien en spreken, ja toch?
We hopen dat er veel mensen zullen komen. Marissa en Diemer zorgen voor een invulling en ze worden praktisch geholpen door Carla van Peursem en Willemien Holtrop.

Dit zijn de dagen en tijden:
Donderdag 14 oktober van 14.30 - 16.00 uur
Woensdag 10 november van 19.30 - 21.00 uur
Maandag 15 november van 14.30 - 16.00 uur
Dinsdag 30 november van 19.30 - 21.00 uur

Dit is de plaats: Plantagekerk

Opgave. Graag aanmelden bij Willemien Holtrop:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; 0341 – 425362  ; 06 - 30623177

Kerstmarkt 2021

 kerstmarkt regenboog banner

Jazeker u leest het goed! We gaan er weer voor dit jaar; we willen heel graag weer een kerstmarkt organiseren en wel op 11 december van 10.00-15.00 uur. Hierbij hebben we uw hulp nodig. We zoeken mensen die met een kraam willen staan; denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfgemaakte kerstversiering, iets lekkers te eten of iets anders wat u zou willen verkopen op onze kerstmarkt. Ook zoeken we mensen die ons willen helpen in de organisatie. Het gaat om hand en span diensten op de kerstmarkt zelf, maar ook op 10 december vanaf 18.00 uur om alles klaar te zetten voor de markt (o.a. tafels van boven naar beneden sjouwen). Net als elk jaar gaat de opbrengst weer naar de beide gemeenten die gebruikmaken van Kerkelijk Centrum De Regenboog. We hopen op uw hulp; u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groet, namens, De kerstmarktcommissie, Maryse Meijer

Impressie Generale Synode 11 september 2021

Generale-synode-2019---02.jpg

Opnieuw kwam de synode samen in Lunteren. Dit keer zonder mondkapjes, maar nog steeds wel keurig op 1,5 meter. De liturgische opening werd gedaan door ds. Smedema, krijgsmachtpredikant. Hij memoreerde zijn eigen verblijf in Afghanistan en verbond hieraan onder andere de opdracht van de kerk en haar voorgangers om om te zien naar veteranen.

Impressie van Burendag 2021

20210925_151530.jpg foto: Ineke Verhagen

 

Een impressie van Burendag 2021 met de opening van de expositie "Kleurrijk Ontmoeten" van gemeenteleden van de Hervormde Gemeente en de Protestantse Gemeente van wijk de Regenboog. De expositie is te bekijken tot zaterdag 23 oktober. 

Vluchtelingen maatjes gezocht

kerk en vluchteling 2020

Vluchtelingmaatjes gezocht

Als maatje hoef je niet over speciale kwaliteiten te beschikken, je hoeft geen cursus te volgen, je hoeft ook geen andere taal te spreken. Het enige dat nodig is, is een warm hart voor de ander en een beetje tijd! Er worden vluchtelingmaatjes gezocht voor: 

  • Een 50-jarige vrouw uit Irak. Zij woont alleen op het AZC. Haar man is overleden. Ze was onderwijzeres in Irak. Zij wil graag vriendschap met een Nederlandse vrouw, en wil graag de Nederlandse taal beter leren. 
  • Een 21 jarige man uit Eritrea. Hij woont met zijn ouders, broer en zus in Harderwijk. Zij zijn nu 1,5 jaar in Nederland. Ze zijn statushouders en mogen hier dus blijven. Hij wil graag een maatje voor vriendschap en om de Nederlandse taal beter te leren. Hij spreekt Tigrinya en is Nederlands aan het leren. 
  • Een 20 jarige vrouw uit Eritrea (de zus van bovenstaande man). Zij zit op school, leert Nederlands en houdt van voetbal. Thuis is zij het enige meisje. Zij wil graag een vriendin van haar eigen leeftijd. Iemand die leuke dingen met haar wil doen, en haar een beetje wegwijs kan maken in hoe alles in Nederland werkt. 

Voor meer informatie kunt u mailen naar Geriska Poortman, coordinator vluchtelingmaatjes project via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Expositie ‘Licht!’ in de Plantagekerk

 

Schermafbeelding 2021-09-29 om 11.28.38.png

In de Plantagekerk is tot 19 december de expositie ‘Licht!’ te zien. Rond dit thema hebben leden van de Harderwijkse schildergroep Koloriet nieuw werk gemaakt. Ieders inspiratie wordt verduidelijkt in de tekst naast het kunstwerk. De expositie is te zien rond de kerkdiensten, tijdens de koffie-inloop op donderdagmorgen en op andere momenten dat de kerk open is.

Kunstcommissie Plantagekerk

Kliederkerk 10 oktober en 7 november.

Schermafbeelding 2021-09-29 om 14.31.20.png
De kliederkerk is van start gegaan! 12 september was het erg gezellig met zo’n 30 ouders en kinderen. Elk gezin ging eerst een uur lang workshops volgen. Een parcour, glitterflessen maken, bootje knutselen, kussenslopen tekenen, etc. Ondertussen werd duidelijk dat het allemaal te maken had met het Bijbelverhaal van de storm op het meer.  In de viering ging het daarover: als je bang bent, zoals in een storm, weet dan dat Jezus bij je is. Dat mag je rust geven. En daarna gingen we samen eten. 
De Kliederkerk is voor jou, als je denkt: dit past bij ons.  Samen met ouder én kind in het voetspoor van Jezus. Door ontdekken, vieren en eten. We doen het op de zondagmiddag van 14.30-16.30 uur. Voor eten wordt gezorgd. We werken met inschrijvingen en er kunnen 12 tot maximaal 15 gezinnen meedoen. Dus opgeven is nodig. Wil je meedoen? Laat het weten bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-16856392. Ben je meelevend lid van een kerk en wil je komen? Leuk! Kom en vraag een ander gezin.
 
De derde kliederkerk alweer! Kliederkerk is heel anders kerken. Het is voor wie samen mét het hele gezin wil ontdekken. Voor wie niet stil kan zitten. Voor wie eigenlijk niet weet wat geloof is. Of wie het wel weet, maar de kerkdienst niet past. Voor wie het gezellig vindt samen te eten. Een uur lang workshops, voor elk wat wils. Dan samen vieren en eten. De eerste twee kliederkerken smaakten naar meer. Voel je vrij te komen! En als je al bekend bent in een kerk, nodig je een ander gezin uit? Info: David Kroeze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Kleurrijk ontmoeten verlengd tot 28 november

 FullSizeRender.jpeg                  

We vieren dat Kerkelijk Centrum de Regenboog 10 jaar bestaat. Ter gelegenheid van dit jubileum zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd. Eén daarvan is een tentoonstelling met kunstwerken door gemeenteleden uit zowel de Protestantse Gemeente als de Hervormde Gemeente. Het thema van de tentoonstelling is ‘Kleurrijk ontmoeten’. Dertien gemeenteleden exposeren hun werk. In totaal zijn er 21 kunstwerken te zien op de beide galerijen, in de bovenzaal en achterin de kerkzaal van Kerkelijk Centrum de Regenboog. Je kunt de tentoonstelling bezichtigingen rond de diensten op zondagen in de periode van 25 september tot en met 28 november. De gemeenteleden die exposeren zijn: Anne Zijlstra, Anita Oosterloo, Dilyse Buter, Dirk van der Stouw, Elsbeth Kok, Hans en Jeanet van der Hoeven, Ineke Verhagen, Jetty Bras, Margreet Oudshoorn, Marleen van den Hoek, Relinde Kattenberg, Rozemarijn van den Berg en Sandra Schipper.

 

 

 

ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

vlag PKN

Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

Leerhuis 2021

LEERHUIS 300
Een maand geleden dachten wij nog dat een paar activiteiten nog voor de zomer zouden kunnen doorgaan, maar dat lukt toch niet.
De werkgroep richt zich nu op het volgende seizoen en veel van de uitgestelde activiteiten uit dit seizoen kunnen dan mogelijk wel plaatsvinden.
Nog even(?) geduld a.u.b................
 
namens de werkgroep Leerhuis Harderwijk,