Bible journaling mei

bible mei.jpg

Tijdens onze bijeenkomst hebben we ons bezig gehouden met Pinksteren en  gekozen voor Handelingen: 1: 9 -12. en Handelingen 2:1-5

bible mei2

Collecte komende weken 22-26-29 mei

 collecte zakken

Op zondag 22 mei vraagt de diaconie u een bijdrage voor het werkkapitaal. Help ons anderen te helpen.
Bijvoorbeeld arme mensen in onze omgeving die hoge energierekeningen moeten betalen. Kinderen die zonder ontbijt naar school moeten gaan.
Geef via de collecte zakken bij de uitgangen van de kerk of via Scipio-app of stort op
NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. 'diaconie'.
Dank voor uw gift die u geeft aan de diaconie zodat we het kunnen geven aan de
doelen die we beschrijven hebben

Collecte 26 mei Hemelvaartsdag

De collecte deze dag is bestemd voor het Hospice Jasmijn van de Zorggroep in  Harderwijk.
Als thuis sterven niet mogelijk is.
Thuis in de vertrouwde omgeving is voor veel mensen de plaats waar ze willen zijn, ook als het levenseinde nadert. Toch zijn er omstandigheden dat niet mogelijk is. Bijvoorbeeld als u alleen bent. Of als de zorg door naasten en hulpverleners thuis niet meer haalbaar is.
Misschien vind u het veiliger om in een omgeving te zijn waar u kunt rekenen op aandacht en specialistische zorg. Hospice Jasmijn biedt zo,n beschermende omgeving. Uw thuis kunnen wij niet evenaren maar we streven ernaar dat u zich ‘Thuis kunt voelen’
Geef via de collecte zakken bij de uitgangen van de kerk of via Scipio-app of stort op NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. 'Hospice Jasmijn'.

Collecte Eigen diaconale taken 29 mei. (Vakanties)

Op deze zondag vraagt de diaconie u een bijdrage voor het werkkapitaal. Help ons anderen te helpen.
Bijvoorbeeld arme mensen een vakantie te geven terwijl ze misschien nooit op vakantie kunneni omdat ze daar ggen geld voor hebben.Elk jaar kunnen we door uw gift mensen helpen om dit waar te maken. Door het organiseren door de vrijwilligers binnen de diaconie.
Geef via de collecte zakken bij de uitgangen van de kerk of via Scipio-app of stort op NL 39 RABO 0317714996 van Diaconie PGH o.v.v. 'vakanties'.

 

Kerkopschoot en Kleuterkerk 4 juni 22

Schaapjes gevonden.jpeg

Het verloren schaapje is gevonden, hoera!, en blij gaan we allemaal naar huis.

Het is genieten om zoveel kinderen te zien, nieuwe gezichtjes duiken op en ook jij, baby, dreumes, peuter en kleuter bent van harte welkom! Want op Zaterdagmorgen 4 juni komen we voor de zomervakantie nog één keer bij elkaar. Op deze ochtend vieren we Hemelvaart en Pinksteren. De deuren van de Plantagekerk staan om 09.15 uur open. Wij kijken naar jullie uit!

Een warme groet van het team!

Jong-tot-oud-viering 29-05-22

Poster 29mei22

Oproepje!

Kom je ook naar de van jongtotouderviering op 29 mei? We houden ons daarbij bezig met het verhaal over de toren van Babel. Wil je meebouwen? We zijn nog dringend op zoek naar schoenendozen of ander klein formaat.

 

Tentoonstelling met werk van gemeenteleden

 Afbeelding tentoonstelling RB.jpg
Aan het begin van het nieuwe seizoen organiseren we in de Regenboog weer een tentoonstelling met werk van gemeenteleden uit de Hervormde Gemeente en onze Protestantse Gemeente Harderwijk. Het thema is: 'Geloof, Hoop en Liefde'.

In beide gemeenten zijn veel creatieve mensen. Misschien ben jij er wel één en wil je één of meerdere kunstwerken voor deze tentoonstelling uitlenen. Het kan iets zijn dat je al eerder hebt gemaakt. Je kunt ook iets heel nieuws voor deze gelegenheid maken. Heb je zin en inspiratie om mee te doen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Wiebe de Groot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beroepingscommissie Fonteinwerk tussenstand

Beroepingswerk FW

Tussentijdse stand van zaken rond de vacature bij het Fonteinwerk:

De sluitingstermijn voor sollicitanten is op 6 mei gesloten. Van de ca. 30 kandidaten zijn er 2 kandidaten over gebleven waar de beroepingscommissie een gesprek mee heeft gehad.
Het is moeilijk om een kandidaat te vinden die maar voor 16 uur ingezet mag worden!
De gesprekken met deze 2  kandidaten zijn geëvalueerd. Er zijn er afspraken gemaakt om live te gaan horen naar de kandidaten.

Belijdenisdienst en doop 5 juni 2022

 Dopen belijdenis

Op 5 juni zullen vier mensen belijdenis doen. Zij zullen van harte laten horen dat zij zich verbonden voelen met God, én met ons als gemeente van Jezus Christus. Het zijn Anjo Bloem, Rick Venema, Frank van Meijl en Karen van Leeuwen-van Luijn. Anjo zal ook gedoopt worden. Op hun "ja" zal onze instemming klinken. We delen zo ons positief reageren op op Gods "ja" naar ons. We nodigen u van harte uit bij deze gezamenlijke dienst van Plantagewijk en Regenboog te zijn. Hoe we dit feestje precies vieren, gaat als volgt. Leest u  het goed door!    

We vieren het buiten op de Rietmeen om 10.45 uur. Mocht het slecht weer worden, dan is de dienst 9.00 uur in de Regenboog. Uiterlijk vrijdag 3 juni beslissen we dat. Let dus op en hou goed de zondagsbrieven, facebook website en scipio in de gaten!

Lunch ‘Met Volle Mond’ 8 juni 2022

vollemond

Iedereen is van harte welkom bij de lunch Praten met Volle Mond op woensdag 8 juni om 12.00 uur in de Plantagekerk. Er is een korte inleiding als mogelijke gespreksstof aan tafel. Aanmelding (verplicht) tot zondagavond 5 juni bij Ans van der Boom, tel. 06 20653116 of via de lijst in de hal van de Plantagekerk.

Team Praten met Volle Mond

Open Regenboog

Welkom in de Regenboog

Ervaring open Regenboog

Sinds begin maart is er elke vrijdagmorgen ‘open Regenboog’. Een gelegenheid om in de kerk, of bij mooi weer buiten, een kopje koffie/thee te komen drinken. We zijn een gastvrije kerk en dat willen we ook op deze manier aan de buurt laten zien. Naast een kopje koffie/thee bieden we een luisterend oor aan voor wie dat nodig heeft. We kunnen nu al terugkijken op mooie en bijzondere ontmoetingen!

Wil je een kopje koffie/thee komen drinken? Van harte welkom tussen 8.15 en 11.30 uur.

Wil je een keer gastheer of gastvrouw zijn? Ook van harte welkom! In dat geval is het handig om even contact op te nemen met Sijmen Reehoorn (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0611818775).

Podium Plantage 21 mei

zwols vocaal ensemble

Podium Plantage, 21 mei, 16:00 uur:
Het Zwols Vocaal Ensemble is opgericht in 1986 door dirigent Martien Hovestad. Het koor streeft naar een hoog zangtechnisch niveau. Van de ca. 32 leden, die allen amateur zijn, wordt dan ook een goede stemkwaliteit geëist en 100% inzet. Het repertoire is zeer divers. Het bestaat uit werken van componisten uit de vroege Renaissance t/m de 20ste eeuw. Het koor heeft veel affiniteit met de Engelse kerkmuziek. Componisten als Tomas Tallis en Benjamin Britten keren regelmatig terug op het repertoire.

Taizéviering 22-05-22

Taizé viering 22 05

Op zondagavond 22 mei 2022 organiseert de Protestantse Gemeente Harderwijk, een Taizéviering in de Plantagekerk. Thema: Klein is groots!

Het kind dat knielt bij de klaproos. Het vlindertje dat voor je langs dartelt op het bospad. In de natuur laat God zich zien. Het kleine is groots. Wees welkom, wordt stil en verwonder je.

De viering is ook online te volgen via www.pgharderwijk.nl/live-stream Adres: Stationslaan 136 in Harderwijk.
Het Fakkelviering team, koor l’Esprit en ds. Diemer de Jong.

Op de koffie/thee bij… 22 mei 2022

koffiethee

Als vervolg op eerder georganiseerde Running dinner organiseren we op zondag 22 mei een ‘Op de koffie/thee bij’. Deze 'Op de koffie/thee bij...' vindt plaats in wijkgemeente PGH, de Regenboog.Bedoeling is dat we in groepjes bij elkaar koffie/thee drinken. Er is deze keer één ronde, zodat er wat meer tijd is voor ontmoeting met elkaar. We starten na de kerkdienst (ca. 10.15 uur). Voor kinderen en tieners zullen er leuke opdrachtjes worden aangeboden. Er zijn verschillende manieren om mee te doen: Je bent gastadres en zorgt voor koffie/thee en wat lekkers of je doet mee als deelnemer en gaat op de koffie/thee op het adres dat je ontvangt. Je kunt meerdere opties aangeven. Doe je mee? En wil je daarbij aangeven met hoeveel personen? Je kunt je aanmelden bij: Saskia de Jonge (06 559 779 83) en Jan Boomsma (06 219 460 13).

Zonnepanelen Regenboog

 Opbrengs zonnepanelen

Ze draaien en leveren veel energie, vanaf 1 mei zijn de zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnet. 

Afgelopen 2 weken zijn de panelen op het dak gelegd met vele vrijwilligers, waarvoor we heel dankbaar zijn. 
Via het scherm in de hal van de kerk kunnen we straks de opbrengst van de zonnepanelen zien.

 

Hannie Dingemans exposeert

Hannie Dingemans
In de Plantagekerk is tot 5 juni een expositie van schilderijen in acryl en aquarel van Hannie Dingemans. Hannie begon pas op latere leeftijd te schilderen, zowel figuratief als abstract. Haar werken zijn te zien op zondag rond de kerkdiensten en tijdens de koffie-inloop elke donderdagmorgen.

Kunstcommissie Plantagekerk

Lichtjesloop 24 september

lichtjesloop

Team PGH doet mee met Lichtjesloop

Op zaterdag 24 september vindt van 13.00 – 22.00 uur de Lichtjesloop (opvolger van de SamenLoop voor Hoop) plaats op de Wijde Wellen in Harderwijk. De Lichtjesloop is een initiatief van de Maretak (ondersteund door het KWF) met als doel mensen met kanker en hun naasten te verbinden en bij te dragen aan kwaliteit van leven. De Lichtjesloop is in estafettevorm. We wisselen elkaar dus af. De opbrengst is voor de Maretak. De Maretak is een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten, o.a. door het geven van voorlichting, het leggen van onderlinge contacten en het aanbieden van activiteiten. Allemaal zaken die helpen om een weg te vinden in het verwerkingsproces.
De ziekte kanker raakt ook onze gemeente. We leven van harte mee met patiënten, naasten en nabestaanden. We lopen samen op ter bemoediging van hen die met de ziekte leven en uit dankbaarheid voor hen die herstellen. Tijdens het lopen denken we aan mensen van wie we afscheid namen. En we voeren actie voor de Maretak.
Heb je tijd en zin om in team Protestantse Gemeente Harderwijk mee te lopen en/of mee te helpen met acties? Of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 559 779 83.

Martin, Saskia en Tom (teamcaptain)

Avond voor ouders met tieners

tieners

16 mei 20.00 uur: avond voor pouders met tieners

Wat wil je je tiener meegeven? Hoe ga je om met de eigen weg die je tiener gaat, ook als het gaat om geloof en kerk? Bij veel gezinnen zijn er uitdagingen genoeg. Maar ook mooie kansen. Deze avond is een gelegenheid om daarover van gedachten te wisselen. Maar ook: wat bieden we in de kerk aan, en wat is er nodig om betrokken te kunnen zijn? Belangrijke vragen, die we juist na de coronatijd opnieuw stellen.  19.45 uur koffie, 20.00 uur start. David, Inge, jeugdouderling Diny.

Ochtendgebed op donderdag tot Hemelvaart

bidden gevouwen handen kopie

Ook in de vijftig dagen tot aan Pinksteren willen we op donderdagochtend bij elkaar komen voor gebed. We ontmoeten elkaar in de stilte van de kerk en leggen God voor wat ons bezig houdt. We beginnen met het ontsteken van het licht van Christus. Vaak is er een lied. Altijd is er een Bijbeltekst. En we delen met God waar onze dankbaarheid of zorgen liggen. Zo voelen we ons gesterkt om de wereld weer in te gaan. We beginnen om 9:15. Daarna is er, voor wie wil, koffie.

Lezing ‘Ver zien’ 22 mei 2022

Dreiging.jpg

verlengd tot en met mei 2022 en uitgebreid met een lezing door Otto de Bruijne.

1 En zie……         de serie: Panorama Openbaring (panelen 80x100cm}    

2 Ezechiel           de serie: visioenen van Ezechiel (panelen 100x100cm)

3 Zacharia           de serie: Nachtvisioenen (schilderijen 60x100cm

Vluchtelingenmaatjes gezocht

vluchtelingenmaatje.jpg
 
Vluchtelingmaatjes gezocht EN Hulp bij kinderclub AZC
Sta je open voor contact/ vriendschap met een statushouder in Harderwijk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor meer informatie of aanmelding kun je mailen naar Geriska Poortman, coördinator vluchtelingmaatjes project van Kerk en Vluchteling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er worden nog maatjes gezocht voor de volgende statushouders: 
  • Een echtpaar uit Afghanistan, beide 42 jaar. Hij spreekt goed Engels, heeft gewerkt als tolk. Zijn vrouw spreekt Farsi en is bezig Nederlands te leren. Zij hebben een 4 jarige dochter. 
  • Een 25 jarige man uit Syrie. Hij spreekt Arabisch en is goed op weg om Nederlands te leren. Hij wil graag een maatje voor vriendschap en om de Nederlandse taal beter te leren.
  • Een 28 jarige man uit Syrie. Hij is nu 5 jaar in Nederland, en spreekt vrij goed Nederlands. Hij wil graag een taalmaatje om de taal nog beter te leren. 
  • Een 37 jarige vrouw uit Syrie. Zij spreekt Engels en inmiddels ook een beetje Nederlands. Zij is op zoek naar een maatje van ongeveer haar leeftijd.
Verder zijn we op zoek naar mensen die willen helpen bij de kinderclub op het AZC. De club (van ongeveer 30 kinderen) wordt geleid door een aantal enthousiaste vrijwilligers met hulp van ouders. Je bent een keer per 2 weken aan de beurt van 14.00-15.45 uur. Voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand mailadres. 

Zoek de stilte in de Grote Kerk

Zoek de stilte

Even stil worden en een moment van rust in een druk bestaan.

De Grote Kerk van Harderwijk is bij uitstek een plek om letterlijk en figuurlijk even stil te staan in de hectiek van het leven. Om even ruimte te maken voor onze gedachten, te bidden, een kaarsje te branden, om te mediteren.