Eten, drinken, ontmoeten

Hits: 5515

De kerk wil een open plaats van ontmoeting zijn voor onze geloofsgemeenschap en eenieder die daar een moment van contact, ontmoeting zoekt. Juist óók doordeweeks. Wees welkom, kom koffiedrinken, kom mee-eten, kom! 

De Herberg

Maandelijks zijn er zo'n vijftig mensen die zich verheugen op een heerlijk avondje uit: ze gaan dineren in de Plantagekerk. Misschien lijkt het niet zo'n inspirerende omgeving voor een pop-up-restaurant, maar het team van De Herberg zorgt er iedere keer weer voor dat de ruimte sfeervol wordt ingericht, terwijl in de keuken hard wordt gewerkt aan een verrassend menu.

Er wordt door de gasten erg naar uitgekeken: sommigen komen al ruim voor zes uur het gezellige restaurant binnen. Met spanning wordt de menukaart gelezen, waarop iedere keer weer andere verrassende culinaire hoogstandjes te vinden zijn. En dat voor slechts € 7,50 per persoon! (met wijn € 8,=) De gasten komen om uiteenlopende redenen, maar de twee belangrijkste zijn het diner en het ontmoeten van elkaar in een ontspannen sfeer.

Wie daar ook van wil genieten: houd Samen Geroepen of de Zondagsbrief in de gaten, daar wordt aangekondigd wanneer De Herberg zijn deuren opent. Aanmelden is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0341-421 775, want het aantal plaatsen is beperkt.

Praten met Volle Mond

Elke eerste donderdag van de maand is er in de Plantagekerk ‘Praten met volle mond’, een gezonde en gezellige driegangenmaaltijd met ‘inhoud’: een gespreksthema, aangedragen door een van lnze predikanten of een andere inleider. Iedereen is er welkom. Doel is om op gezellige wijze contact te leggen met anderen. De maaltijd is bij uitstek de gelegenheid om samen nog wat door te praten. Of gewoon te genieten van de gezelligheid. Vandaar ‘praten met volle mond’.

De maaltijd (voorafje, hoofdmaal, glaasje, toetje) wordt vers gekookt in de keuken van de Plantagekerk. Dat gebeurt door vaste vrijwilligers. Mee-eten is dan ook niet duur, een vrijblijvende kleine ‘duit in het zakje’ is voldoende om de kosten te dekken.

De gasten zijn welkom vanaf 17.00 uur. De maaltijd begint om 17.30 uur en is altijd vóór 19.30 uur afgelopen. Aanmelden en informatie: Ans van der Boom, tel. 06 20653116. 

Open Regenboog

Sinds begin maart 2022 is er elke vrijdagmorgen ‘openRegenboog’. Een gelegenheid om in de kerk, of bij mooi weer buiten, een kopjekoffie/thee te komen drinken. We zijn een gastvrije kerk en dat willen we ookop deze manier aan de buurt laten zien. Naast een kopje koffie/thee bieden we eenluisterend oor aan voor wie dat nodig heeft. We kunnen nu al terugkijken op mooieen bijzondere ontmoetingen!

Wil je een kopje koffie/thee komen drinken? Van hartewelkom tussen 8.15 en 11.30 uur.

Wil je een keer gastheer of gastvrouw zijn? Ook van hartewelkom! In dat geval is het handig om even contact op te nemen met SijmenReehoorn (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 06 1181 8775).

Inloop-koffiemorgen Plantagekerk

Elke donderdagmorgen tussen  10 en  12 uur staat in de ontmoetingsruimte van de Plantagekerk de koffie en thee klaar. Loop ook eens binnen en ontmoet aardige andere mensen voor een praatje. Altijd gezellig!