Oog voor jou

Hits: 510

Oog voor jou
Oog voor jou' - daarover gaat het het komend jaar. In de Regenboog, De Plantage, en ook samen met het Fonteinwerk. We hebben voor dit thema gekozen, omdat we verbinding zoeken, in de wijk, tussen wijken, en van de PGH naar buiten. Want God heeft oog voor jou, en ook andersom, hebben wij God op het oog. Dat raakt, inspireert, zet in beweging. En zo verbonden straalt dat uit naar onze relaties hebben wij onderling oog voor elkaar. 
 
Aan jullie daarover een vraag. Maar eerst ga ik nog éven dieper in op het onderwerp. Oog voor jou betekent ook verder zien dan je neus lang is. Zien dat een ander geluk heeft en ook problemen. We willen niet voorbij kijken aan mensen die last hebben van eenzaamheid in Harderwijk, of zich klem voelen in de maatschappelijke  polarisatie, of die zich ontheemd voelen in het AZC. In onze eigen wijkgemeente willen we meer vorm geven aan échte ontmoeting tussen jong en oud. Want oud heeft jong veel over geloof te vertellen, en jongeren mogen ouderen meenemen naar hún gelovige vergezichten. Als dát kan, hebben we nog iets bereikt, namelijk dat de kerk steeds veiliger wordt. Ook willen we oog hebben voor de toekomst, en bewust inzetten op ons als Groene kerk. Tenslotte gaat oog voor jou ongetwijfeld betekenen dat we als Regenboog, Plantagekerk en Fonteinwerk naar elkaar kijken als partnerkerken. We hebben elkaar nodig, zeker in de toekomst.
 

Juist daarom vinden we Oog voor jou inspirerend voor ons kerkzijn. En stellen we je de vraag of je er iets mee wilt doen, met jouw groep. Er ligt een hele uitwerking met een schat aan ideeen en suggesties klaar. Die vind je in de bijlage, die ook naar de kerkenraden en stuurgroep is gestuurd. Wellicht is de héle uitwerking voor jullie groep, team of verbinding te uitgebreid en niet zo van belang. Daarom sturen we jullie deze meer korte inleiding, in een mail. En zie dan de bijlage niet als plan om te behandelen, maar als bron voor inspiratie om uit te putten. Dan hopen we dat je er blij van wordt om er uit te halen wat je helpt. Al is het in de opening van je bijeenkomst, een thema dat je behandelt, of in je commuciatie naar buiten. Misschien voor zovaak je nodig hebt komend jaar!  

 
Voor jullie als taakgroepen pastoraat, diaconaat. CvK, en jeugdraad, kunnen we ons voorstellen dat het fijn is dieper op de zaak in te gaan. Omdat het bijdraagt aan de verbinding die we zoeken. Zeker ook omdat er onder jullie diverse groepen vallen die we niet hebben aangeschreven, en waarmee zo een kans is die te betrekken. Daarom hopen we dat jullie hier ruimte voor maken!
 
Oog voor jou is gekozen als jaarthema door de kerkenraden van de Plantagewijk en Regenboog. Het Fonteinwerk was voordat dit jaarthema bedacht al een eigen thema aan het uitwerken, maar zal waar mogelijk en zeker in de samenwerking graag meedoen. 
 
Daarom: veel plezier en inspiratie gewenst! 
 
We horen graag hoe jullie het jaarthema ontvangen, om dit weer te communiceren richting het geheel van de PGH.  
 

Actueel nieuws PGH

 • ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

  vlag PKN

  Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

  Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank nieuwe pand

   

  week 48 van 26 nov t/m 2 dec: bak satésaus (kant en klaar); fles braadboter; fles douchegel

  week 49 van 3 dec t/m 9 dec: fles slagroom (ongekoeld houdbaar); pot chocopasta; wasmiddel vloeibaar (bonte was)

  week 50 van 10 dec t/m 16 dec : pak koffiemelk; zak bonenschotel; pot augurken

  Lees meer...

.