Harderwijk geeft warmte

Hits: 2807

hrderwijk geeft.jpg

Harderwijk geeft warmte Update 1 juni 2023
Eindresultaat 'Harderwijk geeft warmte'
In april 2022 zijn we gestart met het noodfonds 'Harderwijk geeft warmte'. Met het doel mensen te helpen die problemen kregen met hun energienota. Met veel dank aan de vele gevers/donateurs/kerken/moskeeën kregen we bijna € 80.000 aan giften binnen. Een geweldig resultaat waarvoor we erg dankbaar zijn.
In de zomer en met Kerst vorig jaar en met Pasen dit jaar hebben we in 3 rondes heel veel mensen tegoedbonnen van € 50 of € 100 kunnen geven om te besteden in een supermarkt. In oktober volgt nog een 4e ronde en kunnen we het noodfonds financieel afsluiten, dan is onze kas leeg.


Enkele cijfers:
We hebben in totaal 412 huishoudens kunnen helpen in Harderwijk en Hierden. Verdeeld over 207 alleenstaanden, 104 gezinnen, 91 moeders met kinderen en 10 vaders met kinderen. De aanvragen om hulp kwamen binnen door eigen aanmelding na oproepen in de pers of via diaconieën, Stichting Zorgdat, Voedselbank, maatschappelijk werk, Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, bedrijven, Humanitas, Leger des Heils en nog anderen. De financiele verwerking, inkomsten en uitgaven, gebeurde door Zorgdat waarvanuit Janny Bast (PGH) en Derk Rougoor (Petrakerk) alle gezinnen bezochten met de tegoedbonnen, soms bijgestaan door enkele andere werkgroepleden. Alle dank voor ieders inzet en medewerking!
Namens de werkgroep 'Harderwijk geeft warmte'
Jan van der Kolk

Actueel nieuws PGH

 • ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

  vlag PKN

  Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

  Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank nieuwe pand

  week 38 van 17 sept t/m 23 sept: ontbijtkoek; blikje mais; pak yoghurt drank

  week 39 van 24 sept t/m 30 sept: vuilniszakken 60 liter; aanmaaklimonade; fles ketjap

  week 40 van 01 okt t/m 07 okt: zak zuidvruchten; sandwich spread; fles handzeep

  week 41 van  08 okt t/m 14 okt: pak chocomel houdbaar; blikje mais; pakje cup a soup

  week 42 van 15 okt t/m 21 okt: blik fruitcoctail; pot jam; ontbijtkoek

  Lees meer...

.