Nieuwe dirigent Cantorij

Hits: 426

Adriaan Bruining

Met ingang van 1 december 2021 is Adriaan Bruinink uit Harderwijk de nieuwe dirigent / cantor van de Cantorij. Na 12 jaar geeft Gerrit ’t Hart het dirigeerstokje door aan Adriaan.

Adriaan (42 jaar) is binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk geen onbekende. Naast zoon van Aart en Sinie Bruinink (jarenlang koster geweest van de Veldkampkerk),  heeft hij ook met regelmaat als organist en trompettist kerkdiensten mogen begeleiden binnen de kerken van de Protestantse Gemeente. Recentelijk was hij nog dirigent van het Interkerkelijk Koor Harderwijk, dat wekelijks in de Plantagekerk heeft gerepeteerd.

Adriaan, woonachting in Hierden, is getrouwd met Anneke en vader van 4 kinderen. Hij heeft muziek (orkest- en koor directie, trompet en orgel) gestudeerd aan de Hogeschool voor Muziek in Limburg en aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Arnhem.  Als dirigent is Adriaan betrokken bij een aantal orkesten op de Veluwe en bij het Christelijk Gemengd Koor Immanuel in Bennekom. Als organist is Adriaan actief binnen de Hervormde Gemeente van Huizen en Harderwijk (Grote Kerk).

De Cantorij van de Protestantse Gemeente Harderwijk heeft een prachtige cantorijbezetting en zingt naast liederen uit het Liedboek ook interessante muziek, passend bij de Erediensten. Veelzijdig, toegankelijk, verdieping en gevarieerd repertoire. Muziek die aanspreekt, passend is en inhoud heeft.

De Cantorij is van grote meerwaarde binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk. Door de veelzijdigheid van kleuren binnen de gemeente, neemt de Cantorij daar een unieke en bijzondere plaats in. Prachtig om zo samen een veelzijdige Protestantse Gemeente te zijn.

Met ingang van 6 december zullen de repetities op de maandagavond plaatsvinden van 19.30 – 21.30 uur in de Plantagekerk. Kom eens vrijblijvend langs en merk het enthousiasme en de betrokkenheid van de leden. De repetities zijn mooie en waardevolle momenten. Van harte welkom.

November 2021

Actueel nieuws PGH

 • ALLE ACTIVITEITEN in het komende jaar

  vlag PKN

  Een heel nieuw kerkelijk seizoen staat voor de deur. Onze Protestantse Gemeente bruist van de activiteiten, op zondag natuurlijk maar zeker ook doordeweeks. Laat uw ogen dwalen over onderstaand overzicht (niet volledig…) en zeg bij uzelf: hier zit ook voor mij dit seizoen echt wel wat bij. Ik doe mee!

  Meer weten? Kijk in ons driewekelijkse kerkblad SamenGeroepen en op onze website http://www.pgharderwijk.nl .

  Lees meer...

.

 • Inzamelactie voedselbank

  Voedselbank nieuwe pand

  Door het coronavirus heeft de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een tekort aan producten voor mensen in financiële nood.  U kunt helpen door producten in te leveren. Lang houdbare producten.

  week 48 van 27 nov. t/m 3 dec.: vuilniszakken, Brinta/havermout, pak chocomelk

  week 49 van 4 dec. t/m 10 dec.: afwasmiddel, kuipje halvarine, pot of blik groenten

  week 50 van 11 t/m 17 dec.: blik vis (zalm/makreel), fritessaus/mayonaise, vloeibare handzeep

   

  Producten kunt u inleveren op de volgende locaties en tijden: 

  Lees meer...

.